Thursday , May 30 2024

15 suceveni bolnavi de COVID au murit in ultima saptamana si 363 de la debutul pandemiei

spital, COVID, pacient, Obiectiv

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a publicat, miercuri, raportul săptămânal privind pandemia de coronavirus în România, din care aflăm că judetul Suceava a inregistrat cel mai trist bilant din tara de la inceputul pandemiei: 363 de decese. In spatamana 24 – 30 august au murit 15 suceveni bolnavi de COVID si s-au inregistrat 201 cazuri noi de infectare (vezi tabelul).

Judetul nostru are un trend stabil de multe saptamani in ceea ce priveste situatia infectarilor, in timp ce in 7 județe și București se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori. Este vorba despre județele Iași, Bacău, Vaslui, Brăila, Bihor, Brașov, Prahova.

In ultima saptamana se înregistrează un trend ascendent în 10 județe – Bacău, Botoșani, Brăila, Constanța, Giurgiu, Harghita, Iași, Sălaj, Teleorman, Tulcea – și in municipiul București.

În saptamana 24 – 30 august, conform cifrelor oficiale publicate de INSP, 1 din 20 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

Din raportul INSP aflăm că 94,8% dintre pacienți sufereau și de alte afecțiuni. Deci 5,2% dintre morți nu sufereau și de alte boli.

188 de români au murit de Covid fără să aibă și alte afecțiuni, de la debutul pandemiei. 28,5% din totalul deceselor au fost înregistrate in Arad, Timiș, Bihor, București și Suceava, conform sursei citate.

Totodată, 80% dintre decese au fost raportate la persoane peste 60 de ani, iar aproape 60% în rândul bărbaților.

Astfel, aproape 30% dintre decese au fost raportate la categoria de vârstă 70-79 de ani, peste 25% la categoria 60-69 de ani și sub 25% la persoanele de peste 80 de ani. (O.S.)

 

Vezi si

Lansare de candidat liberal la Primăria Gălănești, în prezența lui Gheorghe Flutur. Elena Coroamă promite să aducă apă, canalizare și gaz metan în comună

Președintele PNL, Gheorghe Flutur, a participat joi la lansarea candidaturii pentru Primăria Gălănești a Elenei …