Wednesday , May 29 2024

15 elevi suceveni s-au calificat la Olimpiada Națională de Informatică, din aprilie

10 elevi de liceu vor participa la etapa națională a Olimpiadei de Informatică, ce se va desfășura între 15 și 20 aprilie 2016 la Craiova, iar 5 elevi de gimnaziu vor susține, în perioada 21-25 aprilie, probele Olimpiadei de Informatică la București

elevi

La Olimpiada de Informatică, etapa județeană, care a avut loc sâmbătă, 12 martie 2016, la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Suceava, s-au calificat 10 elevi de liceu și 5 de gimnaziu, a declarat inspectorul de specialitate, Giorgie Daniel Vlad.
La liceu, puctajul cel mai mare, 131 de puncte, a fost obținut de Andrei Zăicescu, clasa a X-a, de la Colegiul Național “Stefan cel Mare”, profesori coordonatori Adrian Petrișor și  Ovidiu Marian Marcu, urmat de alți trei elevi care au obținut câte 120 de puncte: Florin Gabriel Haja, de la Liceul Teoretic “Ion Luca Caragiale”, Vatra Dornei, profesori îndrumători Zuzana Sestac, Paul Bereholschi; Cosmin Săhlean, clasa a X-a, de la Colegiul Național “Stefan cel Mare”, profesori îndrumători Adrian Petrișor și Marcu Ovidiu Marian, și, tot de la clasa a X-a, Cosmin Gabriel Tanislav, de la Colegiul Național “Petru Rareș”, profesori îndrumători Marius Ududec, Vlad Lazăr și Serban Slincu. Elevul Andrei Doroftei, clasa a X-a, de la Colegiul Național “Petru Rareș”, a obținut 108 puncte (profesori îndrumători Marius Ududec, Vlad Lazăr și Serban Slincu). Tot la nivel de liceu, s-au mai calificat alți doi elevi de clasa a IX-a și trei de clasele a XI-a și a XII-a, respectiv de la Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi”, Colegiul Național “Stefan cel Mare”, și Colegiul Național “Petru Rareș”, care au obținut între 40 și 94 de puncte.
La gimnaziu, punctajul maxim de 200 de puncte a fost realizat de elevul Eduard Dumitrescu, clasa a VI-a, de la Colegiul Național “Stefan cel Mare”, profesori îndrumători Daniel Marcu și Liviu Pînzaru. S-a mai calificat Bogdan Rusu, de clasa a VI-a, de la aceeași școală, care a obținut 138 de puncte, profesori îndrumători Daniel Marcu și Liviu Pînzaru. Între 20 și 70 de puncte a fost punctajul celorlalți trei elevi calificați, de la Scoala Gimnazială nr. 3, Colegiul Național “Stefan cel Mare” și Liceul Teoretic Filadelfia.
Așadar, 10 elevi de liceu vor participa la etapa națională a Olimpiadei de Informatică, ce se va desfășura între 15 și 20 aprilie la Craiova, iar 5 elevi de gimnaziu vor pleca, în perioada 21-25 aprilie, pentru a susține probele Olimpiadei de Informatică de la București. (C. S.)

Vezi si

Programul „Vinerea Verde” va putea fi extins în anii următori în fiecare zi de vineri

Programul „Vinerea Verde” va fi implementat în fiecare zi de vineri din lună după ce …