Friday , September 17 2021

15 cazuri active de COVID în 13 localități din județul Suceava. 7 bolnavi internați, unul dintre ei la ATI

În județul Suceava situația COVID era similară duminică dimineață celei de sâmbătă. Astfel, sunt 15 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție în 13 localități: câte un caz în 11 localități, iar alte patru cazuri de infectare în alte 2 localități, după cum arată datele epidemiologice centralizate de DSP. 7 persoane diagnosticate cu COVID sunt internate – 3 la Suceava, 3 la Rădăuți și 1 la Vatra Dornei. Un singur pacient se află la ATI și este internat la Spitalul Județean. Menționăm că în ultimele 24 de ore nicio persoană nu a intrat în izolare. În același interval au fost testate 514 persoane, niciuna nefiind confirmată cu infecție cu SARS-CoV-2.

Duminică, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrau 23052 de persoane declarate vindecate.

Total persoane vaccinate la nivelul județului Suceava: 88625, din care 78800 persoane cu rapel.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 4 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externată 1 persoană.

Din totalul celor 519 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 3 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 12 pacienți sunt în zona tampon și 504 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 3 pacienți diagnosticați Covid-19:

2 prezintă forme medii ale bolii;

1 prezintă forme critice și este internat în unitatea ATI;

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 299 paturi libere, din care 83 pentru pacienți Covid-19,191 în sectorul non-Covid și 25 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 5 paturi pentru pacienți Covid, sunt 31 ventilatoare libere, din care 6 pentru pacienții Covid-19, și 25 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (prezentând forme medii), 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 22 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 0 pacienți, 2 locuri fiind disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 15 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei este internat 1 pacient diagnosticat cu Covid-19 (forme medii), și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 26 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 8 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

          Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 7 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 18.

La nivelul județului sunt disponibile 160 locuri libere Covid și 39 locuri pentru zona tampon.

  Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 256769,în ultimele 24 de ore fiind testate 514 persoane.

În carantină erau duminică dimineață 1037 persoane, 112 intrate în ultimele 24 de ore.

De asemenea, în izolare se află 14 persoane, din care 0 intrate în ultimele 24 de ore.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 101 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 11 au câte un caz în evoluție iar 2 au sub cinci cazuri în evoluție

 

Vezi si

Primăria Fălticeni preia baza nautică din localitate. Flutur anunță că, astfel, cu sprijinul Consiliului Județean,  poate demara un ”proiect de anvergură, pentru o bază pe măsura performanțelor olimpicilor suceveni”

Guvernul României a aprobat, recent, un proiect de hotărâre referitor la preluarea bazei de natație …