Wednesday , December 7 2022

14 elevi din judetul Suceava, calificati la faza nationala la Olimpiada de limba romana

N `n perioada vacan]ei de Pa[te, elevii din jude]ul Suceava vor participa la faza na]ional\ la limba, comunicare [i literatura rom=n\, la Ploie[ti [i la Ia[i

{eful Inspectoratului {colar Jude]ean Suceava, Petru Carcalete, a declarat c\ `n vacan]a de Pa[ti va avea loc faza na]ional\ la olimpiada de limba, comunicarea [i literatura rom=n\, unde s-au calificat mai mul]i elevi din Suceava, acest jude] beneficiind de [ase locuri `n plus datorit\ rezultatelor bune din anul precedent.
La faza na]ional\ s-au calificat doi elevi de clasa a VI-a, Lorena Ioana Lupa[cu de la {coala cu clasele I-VIII nr.3 „Mihai Eminescu” din R\d\u]i [i Diana Elena Stredie de la Colegiul Tehnic „La]cu Vod\” din Siret, doi elevi de clasa a VII-a, Adela Ela C\[uneanu de la {coala cu clasele I-VIII nr.1 Suceava [i Carla Mocrei de la {coala cu clasele I-VIII „Petru Mu[at” din Siret, dar [i doi elevi de clasa a VIII-a, Miruna P`slar [i Andreea {erban ambele de la {coala cu clasele I-VIII nr.5 „Bogdan Vod\” din R\d\u]i. La ciclul liceal opt elevi din jude] s-au calificat la faza final\. La clasa a IX-a au promovat mai departe dou\ eleve de la Colegiul Na]ional „Eudoxiu Hurmuzachi” din R\d\u]i, Adelina Laz\r [i Ioana Irina Trufin. Bianca Irina Atofanei de la Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei [i Simona Alboi de la Colegiul Na]ional „Drago[ Vod\” din C=mpulung Moldovenesc sunt reprezentantele jude]ului Suceava la clasa a X-a. La clasa a XI-a s-au calificat la faza final\ Sabinne Marie }\ranu [i Clara Alexandra C\[uneanu, ambele de la Colegiul Na]ional Petru Rare[, iar Mihai Vasile C`rj\ [i Adriana Curele], de la Colegiul Na]ional „{tefan cel Mare” vor reprezenta jude]ul `n r=ndul elevilor de clasa a XII-a.
Faza na]ional\ la limba, comunicarea [i literatura rom=n\ pentru elevii de clasele a V-a [i a VI-a va avea loc la Ia[i, iar pentru elevii de clasele a VII-a [i p=n\ la cei de a XII-a va avea loc la Ploie[ti, jude]ul Prahova. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Primăria Suceava va lua un credit pentru asfaltarea unor străzi

Un credit de zece milioane de lei va fi accesat de Primăria Municipiului Suceava în …

No comments

  1. Felicitari celor 14 elevi pentru calificarea la faza nationala la limba, comunicarea si literatura romana. Ma intreb de ce nu este si copilul meu pe aceasta lista din moment ce a luat cel mai mare punctaj pe judet la clasa a V a? Poate are cineva un raspuns, va rog, poate Inspectoratul Judetean Suceava. Multumesc.