Thursday , February 9 2023

131 cazuri de COVID în școlile din județ, în prima lună de școală

Este vorba despre 42 de elevi, 74 de cadre didactice, 15 angajați din categoria personal nedidactic și auxiliar, la care se adaugă cei 10 studenți infectați cu COVID, dintre care doar cinci studiază la USV 

Luni, 12 octombrie, au primit rezultate pozitive la testarea pentru COVID-19 atât elevi și cadre didactice, cât și angajați din categoria personal nedidactic. Cele mai multe noi cazuri sunt în rândul elevilor, iar printre studenți nu au mai fost raportate cazuri.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la categoria personal nedidactic s-au mai înregistrat trei cazuri noi, fiind vorba despre o secretară de la Şcoala Gimnazială Grănicești, un șofer de la Şcoala Specială Profesională Câmpulung Moldovenesc și contabila șefă de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava. De asemenea, două cadre didactice de la Şcoala ”Al. I. Cuza” Fălticeni au primit luni confirmarea infectării cu virusul, iar una dintre ele predă și la Şcoala ”Ion Irimescu” Fălticeni, fiind navetistă.

În ceea ce privește elevii infectați cu noul tip de coronavirus, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că a fost depistată pozitiv o elevă a Colegiului Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, o elevă de la Colegiul ”Mihai Emnescu” Suceava, soră a unei eleve, pozitivă și ea, de la Colegiul de Artă Suceava, un elev de la Centrul Şcolar pentru Educație Incluzivă Suceava și un elev de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, ambii de la Fundația ”FARA”, și un elev de la Liceul cu Program Sportiv. ”În cazul Liceului Sportiv, avem patru cazuri de COVID în rândul elevilor, trei dintre ei făcând parte din focarul de la fundația FARA, depistat vineri. Totuși, nu se impune schimbarea scenariului de funcționare pentru că doi dintre elevi au făcut cursuri doar online, după cum reiese din ancheta epidemiologică”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, care a precizat că la aceste cazuri se adaugă și cele depistate la Colegiul de Artă Suceava, unde sunt cinci elevi pozitivi, dintre care doi de la Fundația FARA, dar și cadre didactice, iar numărul mare de cazuri a dus la trecerea în scenariul roșu.

Drept urmare, situația cazurilor de COVID din sistemul de învățământ sucevean se prezintă astfel: 42 de elevi, 74 de cadre didactice, 15 angajați din categoria personal nedidactic și auxiliar și 10 studenți. Astfel, 131 de cazuri s-au înregistrat în unitățile școlare din județ în prima lună din acest nou an școlar, iar dintre cei 10 studenți doar cinci sunt de la Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava. (O. NUŢU)

secretarasite

Vezi si

Peste 100 de amenzi aplicate de polițiști în cadrul unei razii în Vatra Dornei. Doi bărbați, reținuți pentru comiterea unor furturi

Miercuri, 8 februarie, între orele 07.00-14.00, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat o …