130 de contestații în urma concursului de Titularizare

reportersite
07 august 2020, 15:45

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a înregistrat 130 de contestații depuse de candidați care au susținut examenul de Titularizare, în data de 29 iulie. După afișarea rezultatelor, în data de 4 august, timp de două zile, candidații nemulțumiți de notele obținute și-au depus contestațiile, urmând ca tezele lor să fie reevaluate. ”Cele mai multe contestații au fost depuse la Educație fizică și sport și Limba română. La Educație fizică, o parte dintre candidați au avut tezele anulate pentru nerespectarea procedurilor. Oricum, per total, este un număr mic de contestații, iar notele obținute în acest an sunt bune. Avem un procent de promovare de 52%, față de 35-40% în alți ani”, a declarat Ioan Puiu, inspectorul școlar general adjunct pe probleme de resurse umane în cadrul IȘJ Suceava.

Amintim că, la nivelul județului Suceava, 13 candidați au obținut nota 10, iar alți 406 candidați au note între 7,00 și 9,99, procentul de promovare înainte de soluționarea contestațiilor fiind de 52,6%. Dintre cei 841 de candidaţi prezenți la concursul de ocupare a posturilor didactice vacante din învăţământul preuniversitar s-au retras 42 candidaţi, dintre care 35 din motive personale și 7 din motive medicale, iar 3 candidaţi au fost eliminaţi din examen. Este vorba despre un candidat care susținea examen la Educație fizică și sport și două candidate eliminate din examenul la Limba și literatura română. Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice/ catedre în anul şcolar 2020-2021.

Rezultatele finale se afișează în data de 11 august.

Pentru a deveni titular pe un post didactic, candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată, pe post de suplinitor, minimum nota 5. (O. N.)

 

reportersite