Friday , February 3 2023

13 persoane au fost evacuate după ce zidul unei case din Burdujeni s-a prăbușit

Zidul unei clădiri din Burdujeni s-a surpat și s-a prăbușit pur și simplu. In imobilul respectiv locuiesc trei familii, 13 persoane cu totul, șapte adulți și șase copii, în locuințele sociale amenajate. Din fericire, nimeni nu a fost rănit u construcția, veche de peste 100 de ani, aparține Primăriei. In laterala opusă zidului prăbușit sunt amenajate locuințe sociale, formate din trei camere, pe o suprafață de 120 de metri pătrați. Ceilalți 200 de metri pătrați este spațiu dezafectat. Locatarii au fost cazați peste noapte la adăpostul „Sfânta Vineri” al asociației „Lumină Lină”

 zid prabusit

Sâmbătă, în jurul orei 14.00, o bu­buitură puternică a băgat spaima în locuitorii de pe strada 22 Decembrie, din cartierul sucevean Burdujeni. Ime­diat, prin 112, dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost în­științat despre prăbușirea unui perete din laterala unei clădiri situate mai sus de sediul Poliției din Burdujeni. Construcția, veche de peste 100 de ani, cu o amprentă la sol de aproximativ 320 de metri pătrați, aparține Primăriei mu­nicipiului Suceava. În laterala opu­să zidului prăbușit sunt amenajate locuințe sociale, formate din trei ca­mere, pe o suprafață de 120 de metri pătrați. Diferența de 200 de metri pă­trați este spațiu dezafectat. În lo­cu­ințele sociale domiciliau trei familii, 13 persoane cu totul, din care șapte adulți și șase minori. În urma evenimentului, nicio persoa­nă nu a fost rănită.
Cu ocazia cerce­tării la fața locului s-a stabilit că pe­re­tele lateral al imobi­lului s-a surpat, iar în cădere a distrus mai multe bunuri de la casa învecinată, res­pectiv o schelă me­talică ce era montată lângă peretele exterior, un geam din profil PVC cu sticlă termopan, o parte din peretele exterior și interior din zona ferestrei distruse, cât și o parte din acoperișul și burlanul de scurgere a apei.
La fața locului s-au deplasat specialiști ai Inspectoratului de Stat în Construcții, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava și ai Primăriei municipiului Suceava, pentru evaluarea nivelului de siguranță al construcției. Deoarece clădirea nu era sigură, s-a luat decizia evacuării celor 13 persoane, care au fost transportate la adăpostul de noapte „Sfânta Vineri”, al asociației „Lumină Lină”, din municipiul Suceava. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …