Thursday , March 28 2024

13 mii de tone de sare, alocate pentru antiderapantul necesar pe timp de iarnă pe șoselele din județ

La începutul lunii, președintele CJ, Gheorghe Flutur, asigura că vom avea 10.000 de tone de sare. Pentru sezonul iarnă 2016-2017 vor fi alocate pentru Secția Drumuri Naționale Suceava cantitatea de 5.950 tone, iar pentru Secția Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc – 7.325 tone. Ieri au fost furnizate către SDN Suceava 2.876 tone de sare (aproximativ 50% din cantitatea totală) și către SDN Câmpulung Moldovenesc 2.227 tone (aproximativ 30% din cantitatea totală apreciată ca fiind necesară)  

flutur sare mestecanis

Ca urmare a solicitării Instituției Prefectului – județul Suceava de a asigura stocurile de materiale necesare în activitatea de întreținere pe timp de iarnă pentru Secția Drumuri Naționale (SDN) Suceava și SDN Câmpulung Moldovenesc, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis prin adresa nr.80672/09.12.2016 că s-a încheiat contractul de furnizare a cantității maxime de 250.000 tone sare, necesară pentru iarna 2016-2017. Din această cantitate aprobată la nivel național, pentru sezonul iarnă 2016-2017 vor fi alocate pentru Secția Drumuri Naționale Suceava cantitatea de 5.950 tone, iar pentru Secția Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc – 7.325 tone.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fosta CNADNR), a transmis Prefecturii Suceava că ieri au fost furnizate către SDN Suceava 2.876 tone de sare (aproximativ 50% din cantitatea totală) și către SDN Câmpulung Moldovenesc 2.227 tone (aproximativ 30% din cantitatea totală apreciată ca fiind necesară).
Reamintim că în ziua de duminică, 27 noiembrie a.c., când primele semne ale iernii în județul nostru au scos la iveală multiple disfuncționalități în aprovizionarea cu material antiderapant pentru șoselele naționale din Suceava, președintele Consiliului Județean, șeful administrației județene, a convocat un Comandament de iarnă, alături de prefectul Sucevei. Au participat atunci reprezentanți ai structurilor din județ de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ai firmelor care au câștigat licitațiile pentru deszăpezire, de la Consiliul Județean și Prefectură, Poliție, ISU etc.
S-a aflat cu acel prilej că există grave disfuncții în asigurarea județului Suceava cu material antiderapant în principal pentru zona de munte a drumurilor naționale. Liliana Drancă, șefa Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc, a arătat atunci că antiderapantul existent în depozitele pe care, teoretic cel puțin, Compania de Drumuri Naționale trebuie să îl asigure, nu era suficient decât pentru maximum 48 de ore, dacă ar fi intervenit condiții meteo deosebite – zăpadă, polei ori amândouă odată pe pantele de munte ale DN 17. Liliana Drancă a spus la vremea respectivă că s-a rugat de colegii ei de la Brașov să i se dea cu împrumut câteva zeci de tone de sare și nisip antiderapant, ce însemna necesarul pentru 48 de ore, în caz de intemperii. Ulterior, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a anunțat că în județul Suceava vor ajunge 1.000 de tone de sare pentru realizarea materialului antiderapant necesar menținerii în funcțiune a drumurilor naționale din județ, cel puțin pentru prima parte a acestei ierni.
Precum se vede, sarea necesară realizării materialului antiderapant a ajuns deja la Suceava în cantitate chiar mai mare decât era așteptată. Circa 13.000 de tone de sare vor fi folosite pentru materialul antiderapant ce va fi utilizat pe șoselele naționale din județul Suceava. (N. ROSCA)
 

Vezi si

Parcare cu plată la Primăria Suceava

Teoretic, se vrea a veni în întâmpinarea doleanțelor multor contribuabili suceveni. Practic însă, măsura anunțată …