Sunday , September 25 2022

13 cupluri au serbat Nunta de aur la Primăria Suceava

nunta de aur 30mart 2013 - 1


Sâmbătă, 30 martie, la Primăria Suceava au fost aniversate alte 13 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Amfitrionul acestui eveniment a fost primarul Ion Lungu. O parte dintre cuplurile care au fost aniversate sâmbătă au venit alături de copii şi chiar de nepoţi. Ca şi cu ocazii similare anterioare, primarul a ţinut o cuvântare înainte de a înmâna diplomele de felicitare celor care au serbat Nunta de aur. Pe lângă urările adresate, primarul a explicat, în linii generale, ce obiective are fixate pentru acest an, între care cele legate de termoficare şi de continuarea unor investiţii începute, între care a menţionat şoseaua de centură şi Cetatea de Scaun.
Au fost apoi înmânate diplomele alături de buchete de flori. De asemenea, cuplurile care au fost sărbătorite vor primi şi câte 200 de lei, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local. După serbare, primarul a spus că urmează să se analizeze în ce măsură este posibil ca suma să fie suplimentată la 300 de lei.
O parte dintre cei sărbătoriţi erau cunoscuţi mai vechi ai primarului, colegi de-ai săi de pe vremea când lucra la fostul combinat de celuloză şi hârtie, iar o doamnă i-a spus primarului că sunt înrudiţi. După acest moment festiv, cuplurile au ciocnit un pahar de şampanie cu primarul, s-au fotografiat cu acesta şi au fost invitate să servească prăjituri de post. ~ntrebaţi care este „secretul” unei căsnicii durabile, doamnele care au sărbătorit Nunta de aur au menţionat că femeia are un rol deosebit de important pentru că, prin natura lucrurilor, ea „ţine casa” şi au fost de acord cu zicala că „bărbatul este oglinda femeii”.
De menţionat că Ion Lungu a întrebat dacă printre cei sărbătoriţi sunt creştini catolici, ca să le ureze un „Paşte fericit!” şi a precizat că în seara de sâmbătă spre duminică se va afla la catedrala romano-catolică din Suceava pentru a asista la slujba de ~nviere, din respect pentru sucevenii care aparţin acestei confesiuni religioase.
Sărbătorirea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie neîntreruptă a început în Suceava în timpul primului mandat al primarului Ion Lungu. Astfel, din primăvara anului 2005, când a fost organizat primul eveniment de acest fel – tot într-o zi de sâmbătă, pe data de 23 aprilie când este şi sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – şi până-n prezent, la Primăria Suceava au fost sărbătorite 837 de „cupluri de aur”.
(Dan P.)

Vezi si

Primarul Lungu și Paul Koller, directorul general la SC Ambro SA, vor constitui Clubul Francofon al Oamenilor de Afaceri din Suceava

 Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat, la invitatia Camerei de Comerț, Industrie si Agricultură …