Saturday , December 10 2022

125 de jandarmi vor asigura ordinea şi liniştea publică în noaptea dintre ani

Aceştia vor fi prezenţi la manifestările organizate în Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc Vatra Dornei şi Broşteni jandarm

Jandarmii suceveni vor acţiona şi în zilele următoare pentru buna desfăşurare a manifestărilor prilejuite de sărbătorile de iarnă, precum şi în sistem integrat, în cooperare cu efective ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pentru prevenirea tulburării ordinii publice şi a faptelor antisociale.

O atenţie deosebită va fi acordată manifestărilor organizate în ziua de 31 decembrie 2017 în localităţile Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc Vatra Dornei şi Broşteni cu prilejul trecerii în noul an. Cu această ocazie, 125 de jandarmi vor asigura, alături de lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava şi ai structurilor de poliţie locală, măsurile de ordine publică la aceste evenimente.

În perioada 22 – 27 decembrie a.c., jandarmii au desfăşurat misiuni de asigurare şi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, atât independent, cât şi în coope­rare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

De asemenea, au fost asigurate măsurile de ordine publică pentru buna desfăşurare a spectacolelor şi festivalurilor de datini şi obiceiuri organizate în mai multe localităţi din judeţ.

În această perioadă, au fost date 55 de amenzi, în special pentru fapte de tulburare a ordinii publice şi au fost constatate patru infracţiuni (1 – efectuarea de operaţiuni pirotehnice fără drept, 1 – loviri şi alte violenţe, 1 – contrabandă, 1 – deţinere de droguri de risc pentru consumul propriu).

Jandarmii montani şi-au desfăşurat activităţile în zonele cu densitate mare de unităţi de cazare, în zonele de agrement şi în cele cu afluenţă considerabilă de turişti şi pe traseele turistice. Nu au fost înregistrate situaţii care să impună intervenţia jandarmilor montani pentru salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate. (D.Z.)

 

Vezi si

Tânăr din Bosanci, prins la Marginea cu 444 de petarde și artificii

 Joi, 8 decembrie, polițiștii au desfășurat activități specifice pe linia identificării persoanelor care comercializează produse …