Friday , October 22 2021

12 suceveni diagnosticați cu COVID au murit în ultimele 24 de ore

În același interval au fost internați șase copii infectați cu SARS-CoV-2

coronavirus spital bolnav

 După cum reiese din datele statistice furnizate de Direcția de Sănătate Publică, 12 suceveni diagnosticați cu Covid au murit în ultimele 24 de ore. Dintre aceștia, o singură persoană era vaccinată. ”Evoluția îngrijorătoare a pandemiei de SarsCov2 în județul nostru continuă. Statisticele medicale relevă acest lucru. Am avut 183 de noi infectări în ultimele 24 de ore, din 1.802 testări, 47 de persoane internate, din care șase copii și 12 persoane decedate în ultimele 24 de ore, dintre care o singură persoană vaccinată, în vârstă de 86 de ani, cu diferite comorbidități. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva Covid 19, astfel se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare și riscul de deces”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

Numărul vaccinărilor continuă să crească ușor, zilnic remarcându-se o creștere cu aproximativ 50 de vaccinări. În cursul zilei de miercuri, în județul nostru s-a vaccinat un număr de 393 persoane, în creștere față de marți, când s-au vaccinat 329 de persoane. Dintre acestea, 341 au primit prima doză de vaccin, iar 52 de persoane au primit doza a doua de vaccin anti Covid 19. La centrul de la Spitalul Gura Humorului, s-au făcut zece vaccinuri împotriva Covid 19, la cel din incinta parcului ZOO Rădăuți s-au vaccinat 17 persoane, la centrul comunitar de vaccinare din Vatra Dornei s-au vaccinat 13 persoane. Centrul de vaccinare de la sala de sport a Colegiului Național ”Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc a avut 17 pacienți, cel de la Sala de Sport Fălticeni a avut în cursul zilei de miercuri 29 de pacienți, iar la centrul de vaccinare de la Iulius Mall s-au vaccinat 109 persoane. La Siret s-au făcut 46 de vaccinuri și 41 la drive-through amplasat la Shopping City Suceava. Medicii de familie din județ au vaccinat în total 111 persoane.

Până acum, în județul nostru s-au vaccinat împotriva SarsCov2 104.331 de persoane, din care 85.251 de persoane au primit și doza a II-a de vaccin anti Covid 19. (C.R.)

Vezi si

test, alcool, fiola, alcooltest, politie, Obiectiv

Bărbat din Bilca, prins la volan cu o alcoolemie în sânge de 3,36 mg/l, reținut pentru 24 de ore

Sâmbăta trecută, un echipaj din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control un …