Wednesday , September 28 2022

 12 percheziții și 7 bărbați reținuți pentru furturi din locuințe și firme din zona Rădăuți. Prejudiciu de peste 150.000 de euro și 150.000 lei și peste 1,5 tone motorină (FOTO)

În perioada aprilie – iunie 2022, cei 10 bărbați care au organizat gruparea sau au gravitat în jurul acesteia sunt bănuiți de săvârșirea mai nultor furturi  în zonele Rădăuți, Mușenița, Calafindești, Putna, Brodina, Bălcăuți, Zamostea, Frătăuții Vechi.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești, Poliției Municipiului Rădăuți și Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au reușit destructurarea unei grupări infracționale specializată în săvârșirea de infracțiuni de furt în zona de nord a județului.

Astfel, în perioada aprilie – iunie 2022, mai multe persoane cu vârste cuprinse între 16 și 49 de ani din municipiul Rădăuți și comuna Dornești s-au constituit într-o grupare infracțională specializată în infracțiuni de furt din locuințe și societăți comerciale, dezvoltând conexiuni infracționale, relații ierarhice și evoluând constant la nivel organizatoric în vederea documentării și săvârșirii infracțiunilor.

Cei 10 bărbați care au organizat gruparea sau au gravitat în jurul acesteia sunt bănuiți de săvârșirea a cel furturi  în zonele Rădăuți, Mușenița, Calafindești, Putna, Brodina, Bălcăuți, Zamostea, Frătăuții Vechi.

Prejudiciul provocat prin furturile săvârșite în perioada aprilie – iunie 2022 este de peste 150.000 Euro și 150.000 lei și peste 1,5 tone motorină.

Luni, 4 iulie, în vederea probării activității infracționale și pentru individualizarea participației penale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, polițiștii au efectuat 12 percheziții domiciliare.

Cu ocazia activităților desfășurate, la domiciliile persoanelor vizate, au fost identificate și ridicate sume mari de bani în numerar (aproximativ 70.000 euro și peste 120.000 lei), circa 300 litri de motorină, dispozitive special modificate pentru scoaterea combustibilului din rezervoare, precum și scule electrice provenite din săvârșirea de furturi și alte bunuri care interesează cauza.

Totodată au fost ridicate în vederea indisponibilizării 4 autoturisme și o autoutilitară, aparținând membrilor grupării și folosite la săvârșirea infracțiunilor.

De asemenea, au fost puse in executare 10 mandate de aducere, vizand membrii gruparii și persoane despre care au fost obținute date că dețin bunuri provenite din săvârșirea infracțiunilor investigate.

În urma probatoriului administrat, s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 7 suspecți cu vârste cuprinse între 16 și 49 de ani din municipiul Rădăuți și comuna Dornești, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, ulterior aceștia urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Cei 7 bărbați reținuți au fost introduși în arestul IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate de către polițiști sub coordonarea directă a procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

Vezi si

Cele mai mari note la proba de interviu de luni au fost acordate candidatelor la funcțiile de conducere vacante de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava

Este vorba despre profesoarele Silvia Nuțu, candidata la postul de director, și Gabriela Cazac, care …