Sunday , October 2 2022

12 milioane de lei pentru reabilitarea termică la 9 blocuri din Suceava. Gafe amuzante în anunțul de la licitație

Primăria Municipiului Suceava a scos la licitație reabilitarea termică a unor blocuri și a altor clădiri multietajate din oraș. Cu alte cuvinte, după mulți ani de demersuri, consultări cu asociațiile de proprietari, documentații realizate și, nu în ultimul rând, timpi de așteptare nu tocmai scurți pentru accesarea finanțării – de această dată guvernamentale – se face și un pas concret în direcția realizării efective a lucrărilor de reabilitare sau izolare termică. Valoarea estimată a lucrărilor aferente contractului având ca obiect ,,Reabilitare termica cladiri de locuit multietajate” este de 11.861.656 lei, fără TVA. Dacă licitația – al cărei termen final de depunere a ofertelor va fi pe 5 septembrie – se va finaliza în următoarele luni cu desemnarea unui câștigător sau a mai multor câștigători pe fiecare lot în parte, atunci este posibil ca în primăvară să demareze lucrările de reabilitare termică a mai multor blocuri din oraș.


Primăria ne informează în anunțul de participare simplificat că licitația ar fi pe trei loturi, dar de fapt sunt patru. Şi nu este singurul exemplu de eroare. „Obiectul contractului îl constituie execuția lucrărilor de reparații la trei locații din municipiul Suceava, aflate în administrarea Primăriei Municipiului Suceava, respectiv sediul Direcției de Asistență Socială din Str. 22 Decembrie 1989 din cartierul Burdujeni, parcarea subterană din zona centrală și Piața Centrală – Hala Lactate. (nu are nicio legătură cu achiziția de față, foarte probabil persoana care a redactat anunțul de participare simplificat a mers pe metoda copy-paste luând exprimarera folosită la un alt anunț și a uitat să șteargă elementele care nu aveau incidență cu procedura în cauză – n.red.) Pentru execuția lucrărilor necesare, s-a inițiat prezenta procedură de achiziție publică, împărțită pe trei loturi (s.r.), respectiv: 1. Lot 1 – Lucrări de reabilitare termica blocurile A04, 7 A, 4, 5A, BO 1, (blocuri ce fac parte din Asociația de proprietari nr. 36 Burdujeni); 2. Lot 2 – Lucrări de reabilitare termica blocurile T62 și bloc T57 (blocuri ce fac parte din Asociația de proprietari nr. T62 George Enescu); 3. Lot 3 – Lucrări de reabilitare termica blocul 100 Aleea Jupiter nr .2A (bloc ce face parte din Asociația de proprietari nr. 100 George Enescu); 4. Lot 4 – Lucrări de reabilitare termica blocul E68, (bloc ce face parte din Asociația de proprietari nr. E68 G. Enescu)”, se arată în textul anunțului de participare simplificat.

În mod evident și, în egală măsură, predictibil, aceeași eroare este și în fișa de date a achiziției.
Revenind într-o notă mai serioasă, ținem să menționăm că pentru lotul 1 – reabilitare termică blocurile A04, 7 A, 4, 5A, BO 1, (blocuri ce fac parte din Asociația de proprietari nr. 36 Burdujeni) – valoarea lucrărilor a fost estimată la 5.245.052 lei, fără TVA iar durata lor la 20 de luni de la data semnării ordinului de începere. În cazul lotului 2 – Lucrări de reabilitare termică pentru blocurile T62 și bloc T57 (blocuri ce fac parte din Asociația de proprietari nr. T62 George Enescu), conform Documentației de atribuire – valoarea lucrărilor a fost estimată la suma de 4.266.426,80 lei fără TVA iar durata lor la 16 luni. Referitor la lotul 3 – Lucrări de reabilitare termică pentru blocul 100 Aleea Jupiter nr. 2A (bloc ce face parte din Asociația de proprietari nr. 100 George Enescu), conform Documentației de atribuire – valoarea lucrărilor a fost estimată la suma de 1.610.805,80 lei fără TVA iar durata lor la 10 luni. Cu privire la lotul 4 – Lucrări de reabilitare termica blocul E68, (bloc ce face parte din Asociația de proprietari nr. E68 G. Enescu)”, conform Documentației de atribuire – valoarea lucrărilor a fost estimată la suma de 739.371,40 lei fără TVA iar durata lor la 8 luni. La toate loturile, criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.
Ofertanții care vor participa în procedura al cărei termen final de depunere al ofertelor este data de 5 septembrie vor face dovada experienței similare prin prezentarea unei liste a lucrărilor similare cu cele care fac parte din obiectul contractului (lucrări din domeniul construcțiilor civile sau lucrări similare din punctul de vedere al complexității cu cele care fac obiectul prezentei proceduri de achiziții), realizate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii 5 ani, în valoare cumulată de cel puțin: 5.000.000 lei fără TVA pentru Lotul 1; 4.000.000 lei fără TVA pentru Lotul 2; 1.500.000 lei fără TVA pentru Lotul 3; 700.0 00 lei fără TVA pentru Lotul 4 la nivelul a maximum a 5 contracte. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Foresta s-a desprins în fruntea clasamentului după victoria cu CSM Bacău. Șomuz s-a impus în derbyul de la Rădăuți

Foresta s-a desprins la cinci puncte în fruntea clasamentului Seriei I a Ligii a III-a, …