Thursday , March 28 2024

12 milioane de euro pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în Câmpulung Moldovenesc

După mai bine de un deceniu de îndelungi așteptări, în sfârșit sunt tot mai clare perspectivele că și conductele pentru apă potabilă și cele de canalizare din Câmpulung Moldovenesc vor fi reabilitate sau extinse.

Desigur, este vorba despre o extindere și o reabilitare în limita fondurilor europene disponibile accesate de operatorul regional de apă-canalizare-epurare, SC ACET SA. De altfel, accentul s-a pus nu atât pe reabilitarea vechilor conducte, cât pe extinderea rețelelor în zone unde nu existau astfel de utilități, dar unde s-ar fi simțit nevoia. Valoarea estimată pentru lucrările proiectate în vederea reabilitării și extinderii rețelelor de apă și canalizare în orașul de la poalele Rarăului este de peste 12 milioane de euro, mai exact 60.176.464 lei, fără TVA.

Desigur, anunțul de participare încărcat pe SEAP în cursul zilei de sâmbătă, 25 iunie prevede că termenul de depunere al ofertelor la licitația deschisă este data de 8 august, prin urmare este posibil ca propunerile tehnice și financiare care vor fi depuse până atunci – sau la o dată ulterioară (numai și numai) dacă se va decide prelungirea duratei pentru pregătirea și depunerea ofertelor – să aibă valori mai mici. Contractul de lucrări privind „Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și apă uzată din localitatea Câmpulung Moldovenesc” cuprinde: o componentă de reabilitare rețea de distribuție apă potabilă pe o lungime de 775 m, dar o mult mai generoasă componentă de extindere rețea de distribuție apă potabilă cu 25.173 m; trei stații de pompare apă potabilă; reabilitare rețea de canalizare în lungime totală de 542 m, dar și o mult mai generoasă componentă de extindere rețea de canalizare menajera în lungime totală de 39.194 m cu stații de pompare apă uzată și conducte de refulare aferente. Lucrările se referă la: construcție; furnizare și montare de utilaje și echipamente tehnologice; testare și punere în funcțiune; monitorizare și acordare de asistență/consultanță personalului responsabil pe parcursul Perioadei de Notificare a Defectelor (PND), atunci când este necesar; remediere eventuale defecte apărute în PND; instruirea personalului ACET. Perioada de garanție a lucrărilor este de 36 luni, respectiv 1095 zile.

Orice ofertă care are o perioadă mai mică de garanție de 36 de luni va fi considerată inacceptabilă și, prin urmare, va fi scoasă din competiție. Garanțiile de doar 36 de luni nu vor primi punctaj la evaluarea finală în vederea deliberării, ofertele cu garanții mai mari vor fi punctate: maximul de 15 puncte urmând a fi acordat pentru acele oferte care vor avea o garanție de 60 de luni. Garanțiile peste acest termen nu vor primi punctaj mai mare, criteriul de atribuire la licitație „cel mai bun raport calitate – preț” având doar 15 puncte pe componenta tehnică, diferența de 85 de puncte urmând a fi calculată pe „componenta financiară”. (D.P.)

Vezi si

 Bărbat din Dornișoara, amendat cu 5.000 de lei pentru că a fost prins transportând fără acte lemn de foc de  1.300 de lei

Miercuri, la ora 18:00, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 15 Vatra Dornei, împreună cu …