Thursday , July 18 2024

119 absolvenți ai Promoției Avram Iancu – 200 și-au luat rămas bun de la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” (FOTO)

În cadrul festivității de încheiere a anului școlar 2023-2024, care a avut loc joi, au fost felicitați și premiați peste 200 de elevi, care au obținut rezultate foarte bune la învățătură și s-au remarcat atât prin comportament, cât și prin munca pe care o depun pentru a-și atinge obiectivele. În cadrul ceremoniei, elevul sergent-major Tudor Curcă a fost avansat la gradul onorific de plutonier-adjutant. Tudor a încheiat anul școlar cu media 10 și s-a remarcat pe parcursul celor trei ani de liceu prin rezultate foarte bune la învățătură, calificări la etapa națională a olimpiadei de limba engleză, precum și prin comportament exemplar.

Festivitatea de încheiere a anului școlar 2023-2024 la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a avut loc vineri, 20 iunie. Cei 574 de elevi s-au aliniat, pentru ultima dată în această formulă, pe platoul dintre zidurile Cetății, pentru a-și lua rămas bun de la încă un an de învățământ și pentru a-și sărbători reușita. Printre aceștia s-au aflat cei 119 absolvenți ai Promoției Avram Iancu – 200, care și-au luat rămas bun de la cei mai frumoși ani din viața lor, de la profesori și colegi, sub privirile înlăcrimate, dar mândre, ale părinților, fraților, surorilor, bunicilor și prietenilor.

La activitățile prilejuite de închiderea anului școlar au participat locțiitorul Șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general de brigadă Daniel Pop, locțiitorul Șefului Direcției Operații a Statului Major al Apărării, general de brigadă doctor Cornel-Traian Scurt, comandanți ai unităților militare din județul Suceava, foști comandanți și locțiitori ai colegiului câmpulungean, reprezentanți ai Fundației ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință”, reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, Părintele Arhimandrit Hrisostom Ciciu de la Mănăstirea Putna, precum și un numeros public format din personalul instituției și familiile elevilor militari.

”Instituție de tradiție, unde actul educațional este principala direcție spre care se îndreaptă cadrele didactice și militare, în acest an școlar, în an centenar, mușatinii au dovedit de ce sunt capabili, obținând premii și distincții la concursurile și olimpiadele școlare, la competițiile sportive, precum și la concursuri internaționale. Au fost felicitați și premiați peste 200 de elevi, care au obținut rezultate foarte bune la învățătură și s-au remarcat atât prin comportament, cât și prin munca pe care o depun pentru a-și atinge obiectivele”, au transmis reprezentanții colegiului. În contextul general al preţuirii performanţei s-au acordat premii din partea Statului Major al Apărării și din partea Fundaţiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”, elevilor ștefăniști olimpici la fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Totodată, în cadrul ceremoniei, elevul sergent-major Tudor Curcă a fost avansat la gradul onorific de plutonier-adjutant. Tudor a încheiat anul școlar cu media 10 și s-a remarcat pe parcursul celor trei ani de liceu prin rezultate foarte bune la învățătură, calificări la etapa națională a olimpiadei de limba engleză, precum și prin comportament exemplar. Avansarea a fost oficiată de locțiitorul Șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general de brigadă Daniel Pop, locțiitorul Șefului Direcției Operații a Statului Major al Apărării, general de brigadă doctor Cornel-Traian Scurt, împreună cu comandantul colegiului, colonel Lucian-Cătălin Cojocaru.

Un alt moment important din timpul desfășurării ceremoniei a fost cel în care absolvenţii promoţiei 2024 ”Avram Iancu – 200” au predat cheia colegiului reprezentanţilor claselor a XI-a, ca simbol al continuităţii tradiţiilor şi valorii generaţiilor de elevi ai Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”.

A fost conferit titlul de Clasă Erou ”Căpitan-Erou Aurel Vasilescu” clasei a XI-a A, pentru performanțele obținute în acest an școlar și titlul de Profesorul Anului Danielei Evghenia Cârloanță. Momentul festiv s-a încheiat cu defilarea subunităţilor de elevi în aplauzele celor prezenți.

Festivitatea de închidere a anului școlar a fost precedată, miercuri, de Apelul Solemn, o tradiție cu o mare încărcătură emoțională.

”E ultima… ultima dată când stăm în careul care prevestește finalul, dar de această dată e diferit, pentru că sfârșitul de an aduce și sfârșitul liceului. Nu mai plecăm cu zâmbetul pe buze, cu gândul la vacanță sau la revederea din septembrie. Plecăm cu ochii în lacrimi și angrenați în provocările care urmează și care vor definitiva parcursul acestei etape. Fiecare final de an a fost diferit, ne-am schimbat de fiecare dată locul în formație, gradele de pe umăr sau poate responsabilitățile. Cu cât ne apropiam de flancul drept am încercat să amânăm tot mai mult clipa de astăzi, pe care ne-am fi dorit să o suspendăm undeva în eternitate și să nu o regăsim în firescul pe care îl trăim. Am crescut aici, am încercat să ne apropiem de cea mai bună versiune a noastră, pe care mai avem timp să o șlefuim…o viață. Astăzi nu lăsăm în urmă doar zidurile liceului, ne luăm rămas-bun și de la oamenii care ne-au devenit familie și care ne-au ajutat să ajungem în acest punct. Plecăm din locul care timp de patru ani ne-a fost martor adolescenței cu recunoștință și cu certitudinea că ne vom întoarce”, semnat, în numele promoției ”Avram Iancu -200”, elev plutonier major Andreea Elena Aoanei. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Gospodărie din Ipotești, distrusă de un incendiu pornit de la un aragaz nesupravegheat

Joi, în jurul orei 12.30, a fost semnalat un incendiu la o casă de locuit …