Monday , October 3 2022

110 studenți ai USV au participat la evenimentul „Career Advice For Students”

Asociația Studenților Implicați în Dezvoltarea Carierei (A șTI DC) în parteneriat cu Laboratorul de incubare a afacerilor (INCUBAF) al Universității „Ştefan cel Mare” Suceava a organizat pe data de 05 decembrie 2018, în Aula Corp E, cea de-a 7-a ediție a evenimentului „Career Advice For St­udents” cu tema „Follow your dreams”. Peste 110 studenți au avut ocazia să asculte experiențele profesionale ale celor patru invitate ale acestui eveniment și sfaturile acestora pentru a-și construi o carieră de succes în diferite domenii.  Alina Cojocariu (Administrator S.C. Osiris White Farm S.R.L. și S.C. Oglinda Fotografică S.R.L.) a povestit despre experiența ei ca antreprenor, cum a deschis prima afacere, ce greu­tăți a avut și ce a motivat-o. A răspuns întrebărilor studenților referitor la i­deea de a deschide o afacere, la necesi­tatea unui plan de afaceri sau o analiză a pieței, urmate de o strategie de marketing adecvată.

Mihaela Turcu (Manager Resurse Umane MIND Software România, filială a multinaționalei MIND) le-a prezentat studenților ce oportunități de carieră oferă firma MIND dar și ce studii, abi­lități și competențe sunt ce­rute pentru angajare pe piața de IT la nivel local și regional. Le-a explicat cu două aplicații practice importanța creativității și a proiectelor de echipă.

Roxana Medvihgi (Director Adjunct Retail Banca Transilvania Suceava) le-a prezentat studenților avantajele de a lucra la o corporație sau la o firmă cu un număr mare de angajați și o structură managerială clară, cu ­re­gu­lamente și proceduri exacte. De asemenea, a pus accentul pe depășirea limitelor și o implicare în activitățile companiei pentru a rezolva pro­ble­mele clienților, mai ales în contextul actualei revoluții industriale.

Experiența de a lucra la radio și avantajele implicării în diferite activități de voluntariat le-a fost explicată studenților de Maria Reuț (realizator programe Radio AS Suceava), punând accent pe pasiunea de a te implica într-o activitate.

„Ne-a onorat prezența acestor invitați la conferință. Consider a fost o experiență pozitivă pentru studenți și sunt convins că vor încerca să aplice sfaturile primite de la invitați. Am fost plăcut surprins pentru că am regăsit în prezentări multe elemente comune cu cele pe care încerc să le insuflu studenților la ore sau în cadrul organizației: ieșirea din zona de confort, importanța satisfacției clienților, activitățile de muncă în echipă, dezvoltarea abilităților prin activități practice” a declarat moderatorul conferinței, conf.univ.dr.ec. Ghiu­ță Ovi­diu – Aurel, Președinte de onoare al asociației.

Vezi si

Terenul viitoarei clădiri a Facultății de Medicină a fost transferat în administrarea USV

Consilierii județeni suceveni au aprobat trecerea unei suprafețe de teren de 1.440 de mp. din …