Tuesday , May 11 2021

11 oameni care au mers la un gratar la un gospodar din Salcea au incasat amenzi totale de 135.000 de lei

In cursul zilei de ieri, polițiștii suceveni au continuat activitățile de verificare a modului de respectare a ordonanțelor militare și de documentare a unor cazuri în care polițiștii s-au autosesizat cu privire la încălcări ale legii.

Astfel, în urma vizualizării unui videoclip transmis live la data de 20 aprilie pe o rețea de socializare de pe contul unui bărbat din orașul Salcea, precum și din cercetările desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Salcea a reieșit faptul că în in acea zi bărbatul respectiv a organizat un grătar la domiciliul lui din orașul Salcea, eveniment la care au participat mai multe persoane care nu locuiesc la respectiva adresă, deplasarea efectuându-se cu încălcarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.

Astfel, în urma verificărilor efectuate de polițiști au fost identificate 11 persoane prezente la eveniment (cu vârste cuprinse între 21 ani și 56 ani), față de acestea luându-se măsuri de sancționare contravențională pentru încălcarea interdicției de circulație impuse de ordonanțele militare, valoarea amenzilor aplicate fiind de 135.000 lei.

Totodată, polițiștii au continuat activitățile de verificare în filtrele rutiere a adeverițelor de salariat prezentate de unii cetățeni pentru justificarea motivului deplasării. Polițiștii din filtrele rutiere au la dispoziție aplicații informatice prin care pot verifica autenticitatea adeverințelor eliberate și calitatea de angajat a persoanei care prezintă o astfel de adeverință.
Cel care utilizează o astfel de adeverință falsă, cât și persoana fizică sau juridică emitentă sunt trasi la raspundere penala.

Marti, 21 aprilie, in jurul orei 18.20, polițiștii din Dărmănești au depistat pe DN2, în satul Pătrăuți, un autoturism ce se deplasa dinspre Suceava către Rădăuți, condus de un bărbat de 23 de ani, din Putna. Șoferul a prezentat o adeverință de angajator eliberată de o societate comercială cu valabilitate 31.03.2020 – 16.04.2020 și în format electronic o fotografie cu un înscris cu titlul adeverință angajator cu valabilitate 16.04.2020 – 01.05.2020.
S-a procedat la verificarea calității de angajat în aplicația electronică, constatându-se faptul că șoferul nu figurează ca angajat al societății respective. Barbatul s-a ales cu dosar penal privind infracțiunile de „fals în declarații” și „uzul de fals”.

Tot marti, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au efectuat un filtru rutier pe strada Piața Unirii din Rădăuți, în zona parcării centrale, pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Astfel, în jurul orei 20.35, a fost oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Piața Unirii, dinspre strada Putnei.
La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 21 ani, din com. Gălănești, care a prezentat pentru control documentele personale și pe cele ale autoturismului. În conformitate cu prevederile ordonanțelor militare, șoferul a fost întrebat cu privire la motivul deplasării, acesta prezentând în format electronic, pe telefonul mobil propriu, o fotografie cu o adeverință emisă pe numele său de către o societate comercială. Au fost efectuate verificări și s-a constatat că tânărul de 21 de ani nu figurează ca fiind angajat al societății respective.
Politistii au întocmit si in aces caz dosar penal privind infracțiunile de „fals în înscrisuri sub semnătură privată” și „uzude fals”. (O.S.)

Vezi si

Azi încep înscrierile pentru concursul național de Titularizare 2021

Azi este prima zi a etapei de înscriere la Concursul național pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate …