105 mii semnături pro – Iohannis strânse în județul Suceava. 13 mii sunt din municipiul reședință de județ

19/09/19 ora:9:30am

Conducerea organizației județene Suceava a PNL a anunțat, ieri, că 105.000 de semnături s-au strâns din județul Suceava, pentru susținerea lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale. Anunțul a fost făcut ieri, 18 septembrie, la câteva zile de la precedenta informare conform căreia din județul nostru se strânseseră 95 mii semnături.

Este de menționat și faptul că primul liberal sucevean care anunțase, ieri dimineață, că s-a depășit numărul de 100 mii semnături a fost primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Edilul nu a omis să specifice nici faptul că din municipiul reședință de județ s-au strâns cel mai multe semnături pentru susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis la al doilea mandat de președinte al țării și anume 13 mii de semnături.

Pe de altă parte, conducerea organizației județene Suceava a PNL a ținut să puncteze, după ce a anunțat că s-au strâns 105 mii semnături, asupra faptului că „asta înseamnă mai mult de jumătate din numărul de semnături necesare înscrierii candidaturii actualului Președinte pentru un nou mandat”. Conform sursei citate, “semnăturile de susținere le-am obținut în cadrul unei campanii desfășurate timp de o lună de zile, perioadă în care am avut mai multe întâlniri, am făcut campanie în stradă și la corturi. Președintele Iohannis se bucură de sprijin deosebit în județul Suceava, numărul foarte mare de semnături arată încredere și speranță”. (D.P.)