Saturday , January 28 2023

105 cadre didactice au contestat notele primite la definitivat

Rezultatele iniţiale ale examenului de definitivat în învăţământ au fost afişate marţi, iar până ieri la orele 15:00 cei nemulţumiţi de note au făcut contestaţii. Cele mai multe contestaţii au fost depuse de către învăţători  

inspectoratul scolar 01

In data 9 iulie 2015 la Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu” Suceava, s-a desfăşurat proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ. Din cei 387 de candidaţi înscrişi în luna noiembrie 2014, 34 s-au retras pe parcursul anului şcolar, astfel că la proba ce s-a desfăşurat au participat 353 de candidaţi. Din cei 353 de profesori suceveni ce s-au înscris pentru a-şi da definitivatul în învăţământ, 26 au fost absenţi, iar unul eliminat, pe lângă aceştia, 62 de candidaţi s-au retras în timpul examenului din motive personale. Dintre 264 de candidaţi care au obţinut note la examen, doar 99 au promovat.
Până ieri la orele 15:00 cei nemulţumiţi de notele primite au făcut contestaţii, astfel încât la Inspectoratul Scolar Judeţean Suceava au fost înregistrate 105 contestaţii la mai multe discipline. Notele contestate au fost înregistrate la disciplinele: Limba română, unde s-au depus 16 contestaţii, la Educaţie fizică, unde s-au depus 13 contestaţii, la Matematică, unde au fost opt note contestate, la Limba engleză, unde s-au depus opt contestaţii, la Geografie, unde s-au depus şase contestaţii, la Consiliere psihopedagogică, unde s-au depus patru contestaţii, la psihopedagogie specială, unde au fost înregistrate patru contestaţii, la Limba franceză, unde s-au depus trei contestaţii, la Religie ortodoxă, unde trei candidaţi şi-au contestat notele, la Biologie şi la Tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, unde s-au înregistrat câte trei contestaţii, la protecţia mediului, asistent megical generalist şi la arte plastice, unde au fost depuse câte două contestaţii şi la disciplinele Educaţie muzicală, Economie, Pedagogie, Mecanică şi Chimie s-a înregistrat câte o contestaţie pentru fiecare. De asemenea au fost şi învăţători, în număr de 18 şi educatori, în număr de cinci, care şi-au contestat notele iniţiale obţinute le examenul de definitivat.
Menţionăm că o parte dintre cadrele sucevene au mai susţinut examenul de definitivat în învăţământ şi în anii anteriori, însă fără succes. Obţinerea definitivatului este condiţie obligatorie pentru titularizarea în învăţământ.
Una din concluziile pertinent ear fi faptul că, nu ne putem aştepta să avem o promovabilitate bună la examenele naţionale din rândul elevilor şi nici performanţe şcolare, din moment ce dascălii suceveni nu sunt în stare să treacă un examen necesar profesiei pe care şi-au ales-o.
Potrivit Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava, rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 18 iulie a.c. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …