Friday , February 3 2023

100 de elevi au absentat, ieri, de la Evaluarea Naţională la Limba română

La Evaluarea Naţională s-au înscris 7.144 de absolvenţi de clasa a VIII-a, însă proba a fost susţinută de doar 7.044. Un elev de la Scoala Gimnazială Udeşti, din cauză că avea oreion, a susţinut proba într-o sală separată, pentru a nu-i îmbolnăvi şi pe ceilalţi elevi, iar un altul, de  la Scoala Gimnazială “Petru Muşat” din Siret, a suferit de curând o intervenţie chirurgicală ortopedică şi din această cauză a susţinut proba la domiciliu  

evaluare nationala [800x600]

Ieri, 22 iunie 2015, 7.044 de absolvenţi de clasa a VIII-a au susţinut proba scrisă la limba română din cadrul Evaluării Naţionale. La această probă au fost înscrişi 7.144 de elevi, însă 100 au absentat. Potrivit Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava, s-au înregistrat şi două cazuri speciale şi anume, un elev de la Scoala Gimnazială Udeşti, din cauză că avea oreion, a susţinut Evaluarea Naţională la limba română într-o sală separată, pentru a nu-i îmbolnăvi şi pe ceilalţi elevi. “Elevul a fost supravegheat de către doi profesori şi totul a decurs normal”, a declarat Mariana Drumea, purtător de cuvânt din cadrul Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava.
Cel de-al doilea caz special a fost înregistrat la Scoala Gimnazială “Petru Muşat” din Siret, unde, un elev a suferit de curând o intervenţie chirurgicală ortopedică şi din această cauză a susţinut proba la domiciliu. Pentru ca totul să fie în ordine, un membru al comisiei de examinare şi doi profesori supraveghetori s-au deplasat acasă la elev, astfel încât acesta să susţină proba. “Nu au fost probleme, totul a decurs în ordine, iar elevul în cauză a susţinut Evaluarea Naţională la limba română de acasă”, a declarat Mariana Drumea.
Conform reprezentanţilor ISJ Suceava, în afară de aceste cazuri speciale, nu au fost înregistrate incidente de niciun fel, toţi candidaţii susţinând Evaluarea Naţională în condiţii normale.
La Scoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, toţi cei 77 de elevi înscrişi au susţinut Evaluarea Naţională la limba română. Directoarea unităţii de învăţământ, Gabriela Mihai, s-a declarat mulţumită de felul în care au decurs lucrurile. “Nu a fost niciun incident, iar elevii au terminat relativ repede de rezolvat subiectele, în aproximativ o oră şi 20 de minute, spunând că au fost frumoase”, a declarat Gabriela Mihai, directoarea Scolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava.
La Scoala Gimnazială “Ion Creangă” Suceava, potrivit conducerii, toţi cei 135 de candidaţi înscrişi au susţinut Evaluarea Naţională la limba română fără a crea nicio problemă. “Nu au fost incidente şi nici absenţi, iar elevii au spus că subiectele au fost destul de uşoare”, a declarat Doina Murariu, directoarea Scolii Gimnaziale “Ion Creangă” Suceava.
Directoarea Scolii Gimnaziale Nr. 3 Suceava, Sidonia Georgeta Apetrei a informat că toţi cei 98 de elevi înscrişi s-au prezentat şi au susţinut Evaluarea Naţională, iar “niciunul nu a dat foaia goală, toţi au scris ceva. Ei zic că a fost uşor, acum vom vedea”, a declarat directoarea.
Subiectele Evaluării Naţionale la limba română au constat în analiza unui fragment dintr-un basm de Petre Ispirescu, mai multe cerinţe legate de un articol din presă despre “Ziua iei” şi redactarea unei naraţiuni despre o întâmplare dintr-o zi de sărbătoare. Miercuri, 24 iunie, Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a se va încheia cu proba la matematică. Rezultatele vor fi afişate în data de 26 iunie până la orele 16:00, iar între orele 16:00 şi 20:00, elevii nemulţumiţi pot depune contestaţii, iar rezultatele finale se vor afişa în data de 30 iunie. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …