Thursday , February 2 2023

100.000 kg deșeuri feroase și anvelope uzate + 2.200 litri ulei uzat, confiscate de Garda de Mediu Suceava în urma unor controale. Amenzi de 47.000 lei

Echipe din cadrul IPJ Suceava – SAESP și Garda de Mediu Suceava au efectuat verificări pe raza județului Suceava, conform Planului de Acțiune comun dintre MAI – IGPR și MMAP – GNM ”OZONUL 2022” pentru respectarea legislației privind regimul substanțelor și deșeurilor periculoase.

Au fost verificați operatori economici care care desfășoară activități de demontarea (dezasamblarea) mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor și firme care se ocupă de întreținerea și repararea autovehiculelor.

”S-au constatat 3 infracțiuni, respectiv două pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2005 – privind protecția mediului și una pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 92/2021 – privind regimul deșeurilor, fiind indisponibilizate cantitățile de 100.000 kg deșeuri feroase și anvelope uzate și 2.200 litri ulei uzat, acestea fiind lăsate în custodia persoanelor juridice în vederea luării măsurilor legale de valorificare/predare către societăți autorizate în acest sens. S-au mai aplicat sancțiuni în cuantum de 47.000 lei și s-a suspendat activitatea unui agent economic”, a informat Garda de Mediu Suceava. (O. N.)

 

Vezi si

Accident la ieșirea din Câmpulung spre Pojorâta. O femeie a fost grav rănită (FOTO)

Joi, în jurul orei 12.30, la ieșirea din municipiul Câmpulung Moldovenesc spre localitatea Pojorâta a …