Thursday , February 9 2023

10 tineri merituoși din sistemul de protecție au primit în acest an burse de studiu datorită colaborării dintre DGASPC Suceava și Fundația Blue Heron

  ”Fiecare student menține legătura cu un mentor identificat de către Fundație, oameni de succes din România sau diaspora românească, în special din Statele Unite, mentori care îi îndrumă și încurajează, mărindu-le orizonturile și întărindu-i ca oameni”, a transmis Ştefania Magidson, președintele Fundației Blue Heron.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava și Fundația Blue Heron din Los Angeles – SUA au continuat colaborarea și în acest an, prin acordarea de burse și programe de mentorat tinerilor merituoși, studenți sau viitori studenți, din cadrul sistemului de protecție, dar și din comunitate. În acest an, alți 10 tineri merituoși din sistemul de protecție au obținut burse de studiu în baza acestui parteneriat.

”Cu toate că de la începutul pandemiei, din anul 2020, datorită restricțiilor impuse, întâlnirile anuale cu reprezentanții Blue Heron nu au mai avut loc, mulți dintre tinerii noștri au accesat platforma pentru înscriere și avem în continuare busieri în programul de burse. Așadar, în prezent, 10 tineri merituoși din județul Suceava, din sistemul de protecție (sistem rezidențial, asistență maternală și plasament familial) sunt sprijiniți și în acest an, cu burse până la absolvirea cursurilor universitare la care sunt înscriși, cu condiția îndeplinirii obligațiilor prevăzute în contract: frecventarea cursurilor universitare, depunerea efortului necesar achiziționării cunoștintelor, susținerea cu succes a sesiunilor semestriale, transmiterea jurnalelor lunare mentorului, efectuarea a 5 ore de activitate voluntară/lună la un centru de plasament”, au informat reprezentanții DGASPC Suceava. Domeniile în care studiază tinerii busieri sunt variate, și anume Contabilitate, Gestiunea afacerilor, Calculatoare, Tehnologia Informațiilor etc. Aceștia țin legătura constant cu reprezentanții Fundației Blue Heron, schimbând  impresii cu privire la viața de student, greutățile întâmpinate, voluntariatul desfășurat, planuri de viitor, relația cu mentorii etc.

”Fiecare student menține legătura cu un mentor identificat de către Fundație, oameni de succes din România sau diaspora românească, în special din Statele Unite, mentori care îi îndrumă și încurajează, mărindu-le orizonturile și întărindu-i ca oameni. Menționez faptul că programul de burse se derulează în întreaga Românie și Republica Moldova, în prezent având un total de 143 de bursieri. Suceava este însă unul din județele cu cei mai mulți beneficiari. De asemenea, îi mulțumesc domnișoarei  Cristina Porsega, directoarea programului, originară din Pojorâta – Suceava, care lucrează în această capacitate de 12 ani și mă bazez enorm de mult pe ea pentru îndeplinirea obiectivelor programului”, a transmis Ştefania Magidson, președintele Fundației Blue Heron.

Începând cu anul 2009, colaborarea dintre DGASPC Suceava și  Fundația Blue Heron, al cărei președinte este Stefania Magidson, originară din România, a continuat an de an și a reprezentant un sprijin deosebit de important acordat pe parcursul anilor de studenție tinerilor din cadrul sistemului de protecție, dar și tinerilor din comunitate, care provin din familii cu o situație extrem de precară și cu potențial academic ridicat.

Conducerea DGASPC Suceava mulțumește Ştefaniei Magidson, președintele Fundatiei Blue Heron, staff-ului, dar și tuturor susținătorilor fundației, pentru sprijinul moral și financiar constant oferit studenților din sistemul de protecție și pentru modelul de succes oferit acestora, iar tinerilor bursieri le dorește multă baftă în tot ceea ce fac pentru a-și construi un viitor așa cum merită. (O. N.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …