Friday , December 9 2022

10 şoferi prinşi băuţi la volan au fost trimişi în judecată

Ei au fost surprinşi în timp ce conduceau maşini, deşi aveau alcoolemii cuprinse între 1,00 şi 2,25 grame la mie alcool pur în sânge

politist alcoolemie [800x600]


In urma acţiunii de preluare a unor dosare penale aflate pe rolul parchetelor de pe lângă judecătoriile din circumscripţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii suceveni au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a 10 persoane.
Astfel, inculpatul Lucian Vasile Aramă a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, constând în aceea că, în data de 30 ianuarie 2014, a condus pe drumurle publice, pe raza municipiului Suceava, un autoturism având în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,30 grame la mie.
Inculpata Mariana Bîdiliţă a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, constând în aceea că, pe 6 aprilie 2013, a condus pe drumurile publice o maşină având o alcoolemie în sânge ce depăşeşte limita legală, respectiv 2 grame la mie alcool pur în sânge.
Inculpatul Andrei Ciprian Panaite a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, constând în aceea că pe 7 aprilie 2013 a condus pe drumurile publice o maşină având o alcoolemie ce depăşeşte limita legală, respectiv 1,45 grame la mie alcool pur în sânge. Inculpatul Mihai Cornel Lebădă a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, constând în aceea că pe 17 iulie 2013, a condus o maşină, deşi avea o alcoolemie de 1,70 grame la mie alcool pur în sânge.
Inculpatul Samer Alnaddaf a fost trimis în judecată pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, constând în accea că pe 27 ianuarie 2014 a condus o maşină, deşi avea o alcoolemie de 1,30 grame la mie alcool pur în sânge.
Inculpatul Petru Căuş a fost trimis în judecată pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. El este acuzat că pe 16 martie 2013 s-a urcat la volanul unei maşini cu o alcoolemie de 1,40 game la mie alcool pur în sânge.
Inculpatul Ciprian Chiforescu a fost trimis în judecată pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, constând în accea că pe 26 iunie 2014 a condus pe drumurile publice un autoturism având în sânge o alcoolemie ce depăşeşte limita legală, respectiv 1,00 grame la mie alcool pur în sânge.
Inculpatul Traian Tărîţă a fost trimit în judecată pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. El este acuzat că pe 10 mai 2014, a condus o maşină deşi avea o alcoolemie de 2,00 grame la mie alcool pur în sânge.
Inculpatul Marius Marinel Moraru a fost trimis în judecată pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, constând în aceea că în data de 21 iulie 2013, a condus pe drumurile publice pe o maşină, având o alcoolemie de 2,25 grame la mie alcool pur în sânge.
Inculpatul Mircea Marius Stăuceanu a fost trimis în judecată pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. El este acuzat că, în data de 9 martie 2013, a condus o maşină deşi avea o alcoolemie de 2,05 grame la mie alcool pur în sânge.
Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Bărbat găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Voievodeasa

Vineri dimineață a izbucnit un incendiu la o casă de locuit din satul Voievodeasa, comuna …