Sunday , February 5 2023

10 pietoni care traversau neregulamentar amendați de polițiștii suceveni

Polițiștii au organizat o acțiune rutieră de prevenire a accidentelor în care sunt implicați pietonii, ocazie cu care au dat 29 de amenzi în valoare totală de 11.890 de lei, dintre care 10 au fost aplicate pietonilor. Trei șoferi au fost lăsați fără permis de conducere pietoni 11-min

Indisciplina pietonală și neacordarea de prioritate pentru pietoni reprezintă a doua cauză generatoare de accidente rutiere grave la nivelul județului Suceava. Aproape zilnic se înregistrează accidente rutiere în care sunt implicați pietoni. Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat, pe perioada 23 – 28 iulie 2018, acțiuni de informare și responsabilizare a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun nerespectând legislația rutieră. Acțiunile preventive desfășurate în cadrul campaniei „Vacanță în Siguranță” au fost desfășurate atât în mediul urban cât și în mediul rural, având ca scop în principal creșterea gradului de siguranță a copiilor pe perioada vacanței de vară.

Totodată, în cadrul activităților polițiștii inventariază și evaluează marcajele de la trecerile de pietoni și semnalizarea rutieră pentru remedierea defi­ciențelor, în perspectiva debutului noului an școlar 2018/2019.

În paralel, la data de 26 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei au organizat și desfășurat o acțiune pe raza de competență, în vederea depistării pietonilor care traversează neregulamentar, precum și a șoferilor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii.

În doar câteva ore au fost date 29 de amenzi în valoare totală de 11.890 de lei, din care 10 pietonilor care au traversat neregulamentar. În cadrul acțiunii au fost reținute și trei permise de conducere.

Şoferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt pasibili de suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 30 de zile, riscând și o sancțiune contravențională de 4 – 5 puncte amendă (punctul amendă are o valoare de 145 de lei). De asemenea, pietonii care nu traversează strada regulamentar se expun unei sancțiuni contravenționale de 2 – 3 puncte amendă. (D.Z.)

 

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din județ. Recomandări ale polițiștilor pentru șoferi

Prefectura Suceava a informat, duminică dimineață, că Secția Drumuri Naționale Suceava a acționat cu utilajele …