Wednesday , April 7 2021

UPDATE: Fostul senator Teodor Hauca, dus la audieri la DNA Bucuresti

UPDATE 16.30: In aceasta dupa-amiaza, dupa efectuarea mai multor perchezitii la domiciliul si la sediul unor firme ale sale, fostul senator sucevean Teodor Hauca, a fost urcat in duba mascatilor pentru a fi dus la audieri la DNA Bucuresti. Cu putina vreme inainte de a fi trimis spre Bucuresti, contactat de reporterii Obiectiv, Hauca a spus ca nu stie in ce caz ar urma sa fie audiat, declarand, ironic, doar ca “Am intrat si eu in lumea buna”.
 
Procurorii DNA efectuează miercuri dimineaţa 10 percheziţii în judeţele Iaşi şi Suceava, într-un dosar care vizează fapte de corupţie din perioada 2014-2015.

HAUCA [800x600]
Fostul senator Teodor Hauca
Conform unui comunicat DNA, procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție, asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni contra libertăţii persoanei, comise în perioada 2014-2015.
În cursul zilei de 21 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 10 locații situate în judeţele Iaşi şi Suceava, reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăți comerciale.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
In judetul Suceava, perchezitiile au vizat, in principal, sediile unor firme apartinand fostului senator PD de Suceava (intre anii 1996-2000) Teodor Hauca. De asemenea, in aceasta dimineata a fost perchezitionat si domiciliul din Radauti al lui Hauca. Contactat telefonic de Obiectiv de Suceava, fostul senator a confirmat ca au fost efectuate aceste pechezitii la firmele sale si la domiciliu, scopul acestor perchezitii fiind, conform declaratiilor sale, unele afaceri pe care le are in Republica Moldova. Fostul senator sucevean a declarat ca se afla la casa sa din radauti, nefiind pus sub vreo interdictie. El a declarat ca a procurorii i-au aratat o lista cu persoane, Hauca confirmand faptul ca il cunoaste pe judecatorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iasi.
Danut Anton (foto: Ziarul de Iasi)
Danut Anton, dus cu jandarmii la sediul Curtii de Apel Iasi (foto: Ziarul de Iasi)
Locuinţa judecătorului iesean Dan Anton, dar şi sediile mai multor societăţi comerciale au fost percheziţionate într-un dosar de trafic de influenţă instrumentat de DNA Bucureşti.
De la un bloc din apropierea casei judecătorului Dan Anton a fost ridicată o femeie de origine basarabeană. Surse juridice neoficiale au precizat pentru Ziarul de Iaşi că ancheta derulată de DNA ar avea legătură cu fostul premier moldovean Vlad Filat. La momentul redactării acestei ştiri, informaţia nu a fost confirmată.
Judecătorul Dan Anton a fost escortat de jandarmi la sediul Curţii de Apel Iaşi, acolo unde vor fi efectuate percheziţii. În acest caz ar fi implicaţi mai mulţi magistraţi din Suceava; şi în acel judeţ au fost făcute percheziţii miercuri dimineaţă.
Judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iaşi a mai fost audiat la DIICOT Iaşi, în luna iunie a acestui an, fiind suspectat că ar fi primit promisiunea sumei de 200.000 de lei pentru a admite o contestaţie în anulare. Alături de acesta au mai fost audiaţi mai mulţi avocaţi, între care şi decanul Baroului, Marius Striblea, în calitate de martori.
Vom reveni

Vezi si

Președintele Academiei Române: Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, o adevărată universitate creştin-ortodoxă (FOTO-VIDEO)

Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, mai ales a celor de la sud şi …