Sunday , November 27 2022

10 milioane de lei, date în avans de la bugetul local pentru Bioenergy

Consiliul Local al municipiului Suceava s-a întrunit luni, 11 octombrie, în ședință extraordinară pentru a aproba plata în avans a subvenției pentru acoperirea diferenței dintre prețul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrate populației prin sistem centralizat și pretul local al energiei termice facturate populației, în suma de 10.000.000 lei (inclusiv TVA), pentru sezonul rece 2021 – 2022. Cei 10 milioane de lei ce vor fi alocați firmei Bioenergy provin din suma de 15 milioane de lei ce a fost repartizată de către Guvern municipiului Suceava din Fondul de rezervă.

„În prezent, în municipiul Suceava sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare aproximativ 19.000 de locuințe, însumând circa 48.500 de locuitori. Energia termică este produsă în centrala de cogenerare pe biomasă aparținând SC Bioenergy SA Suceava, iar transportul, distribuția și furnizarea energiei termice sunt asigurate de către operatorul SC Thermonet SRL Suceava. Având în vedere că restanțele populației la plata energiei termice sunt în continuare mari, activitatea de producere a energiei termice de către SC Bioenergy SA. Suceava în perioada următoare este periclitată din cauza finanțării insuficiente. Motivat de cele prezentate, consider că este necesară plata în avans a subvenției pentru acoperirea diferenței dintre prețul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrate populației prin sistem centralizat și prețul local al energiei termice facturate populației, în suma de 10.000.000 lei (inclusiv T.V.A.), pentru sezonul rece 2021-2022. În acest fel se vor putea asigura stocurile de combustibil necesare desfășurării activității de producere a energiei termice în iama ce urmează”, se menționează în proiectul de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

Uniunea Națională a Barourilor din România a donat trei ambulanțe noi, complet utilate, către instituții spitalicești din Ucraina

La 25 noiembrie 2022, la sediul spitalului din localitatea Ciudei, Ucraina, a avut loc predarea …