Sunday , August 14 2022

10 milioane de euro vor fi alocate în continuare sistemului centralizat de termoficare din municipiul Suceava

Zece milioane de euro vor fi accesate de municipalitatea suceveană, de la Ministerul Dezvoltării, pentru proiecte privind sistemul de alimentare centralizat cu energie termică.

Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul Ion Lungu la ultima conferință de presă. Edilul a explicat că sumele vor fi furnizate multianual, pe lângă fondurile europene pentru accesarea cărora face alte demersuri. Potrivit celor afirmate de Ion Lungu, Primăria are în vedere accesarea de fonduri foarte generoase în baza unui proiect de 70 de milioane de euro pentru toate rețelele de transport și distribuție a energiei termice având depus.
Până în prezent au fost reabilitate 37% dintre rețele media pierderile fiind de 23%. De asemenea, edilul a explicat și care va fi destinația a cel puțin trei milioane de euro din cele zece de la Ministerul Dezvoltării: înlocuirea a 2.400 de bucle de măsură cu altele noi și performante.

„Noi am schimbat în ultimii doi ani 1.200 de bucle și mai avem de înlocuit încă 2.400 de bucle. Cu 3 milioane de euro am putea face acest lucru. Bucla cuprinde gigacalorimetrul, traductorul de debit și termosonul de temperatură. Schimbăm toate buclele să nu mai fie discuțiile interminabile între proprietari, asociații de proprietari și operatorul de termoficare. Bucelele existente sunt îmbătrânite, sunt vechi, sunt discuții că nu sunt verificate metrologic, că nu sunt bune. Ideea este ca cetățenii să fie convinși că plătesc atât cât consumă. Pierderile rămân în curtea noastră a Primăriei”, a spus Ion Lungu. (Dan PRICOPE)

Vezi si

O fetiță de 9 ani a ajuns la spital, după ce o mașină s-a răsturnat la Dorna Arini

Vineri seara, în jurul orei 19.30, un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile pe  …