Sunday , February 5 2023

10 contrabandiști, reținuți de DIICOT în urma celor 38 de percheziții din zona Brodina, inclusiv la Poliția de Frontieră

Polițiștii au reținut 10 indivizi cu vârste cu­prinse între 16 și 40 de ani pentru consti­tuire de grup infracțional organizat și contrabandă. Anchetatorii au ridicat în urma per­chezițiilor 13.400 de pachete cu țigări de contra­­- bandă, 19 autoturisme, 63.660 de lei, peste 10.000 de euro, peste 200 de telefoane mobile și cartele SIM utilizate în activitatea infracționalădescindere diicot

La data de 23 iulie 2018, polițiștii specializați în investigarea criminali­tății economice din Suceava au făcut 38 de percheziții, 37 în județul Suceava și una în București, la domiciliile unor persoane bănuite de contrabandă cu țigări de proveniență extracomunitară

Perchezițiile au vizat atât persoane implicate în contrabanda cu țigări, cât și trei polițiști de frontieră care au sprijinit activitatea grupării infracționale, una dintre percheziții fiind făcută la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina.

În urma perchezițiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproape 13.400 de pachete cu țigări de contrabandă, 19 autoturisme, 63.660 de lei, peste 10.000 de euro, peste 200 de telefoane mobile și cartele SIM, utilizate în activitatea infracțională. Valoarea totală a bunurilor ridicate de polițiști este de peste 683.000 de lei.

În baza mandatelor de aducere emise, 11 suspecți au fost duși la sediul DIICOT Suceava pentru audieri. Ovidiu – Alexandru Cazac, de 22 de ani, din orașul Milișăuți, Petru C., de 16 ani, din comuna Ulma, Iosif Miro­nescu, de 31 de ani, din orașul Vicovu de Sus, Cornel Olexiuc, de 23 de ani, din comuna Ulma, Tiberiu Olexiuc, de 25 de ani, din comuna Ulma, Romeo Pascal, de 20 de ani, din comuna Ulma, Gheorghe Polec, de 33 de ani, din comuna Ulma, Traian Torac, de 40 de ani, din comuna Ulma, Vasile Brea­băn, de 21 de ani, din orașul Vicovu de Sus și Gheorghe Costil, de 30 de ani, din comuna Ulma au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ieri urmau să fie pre­zen­tați instanței de judecată cu pro­­punere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de poli­țiști din cadrul Serviciului de Investiga­­re a Criminalității Economice Su­ceava sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, în vederea documentării întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor participanților.

În aceste activități au mai fost angrenați și colegi din cadrul Inspectora­tului de Poliție Județean Suceava. (Dă­­nuț ZUZEAC)

 

Vezi si

CSU Suceava a reluat campionatul cu o înfrângere la limită în fața celor de CSM București

CSU Suceava a reluat campionatul Ligii Naționale la handbal masculin cu o înfrângere la limită, …