Friday , April 19 2024

10.000 de studenți încep luni noul an universitar la USV, în sistemul hibrid

Studenții au fost împărțiți în două grupuri, accesul în spațiile din campus și rutele de circulație au fost stabilite ținând cont de recomandările Ministerului Sănătății, purtarea măștii de protecție este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, iar în campus au voie să intre doar studenții, personalul și invitații USV, doar pe la intrările organizate în acest sens u activitățile didactice on-line se vor desfășura la fel ca în semestrul II al anului universitar 2019-2020 și vor fi înregistrate. Se recomandă susținerea activităților didactice, ori de câte ori este posibil, în aer liber  

Luni, 5 octombrie, începe noul an universitar pentru cei 10.000 de studenți ai Universității ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV). Organizarea activităților didactice în noul an universitar a avut la bază nevoia respectării măsurilor de distanțare socială și de reducere a riscului infectării studenților, dar și a angajaților USV, în contextul epidemiologic actual. Drept urmare, populația școlară a fost împărțită în două grupuri, accesul în spațiile din campus și a rutelor de circulație au fost stabilite ținând cont de recomandările Ministerului Sănătății, purtarea măștii de protecție este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în cele des­chise, iar în campus au voie să intre doar studenții, personalul și invitații USV, și doar pe la intrările organizate în acest sens. ”Accesul în campus se va face cu jumătate de oră înainte de începerea orelor didactice (activității didactice), astfel încât să se evite aglomerația la punctele de verificare a tempe­raturii. După verificarea temperaturii, studenții vor utiliza traseul cel mai scurt pentru a se deplasa la sălile în care își vor desfășura activitățile didactice, respectând marcajele existente. Se va evita staționarea în holurile clădirilor universității”, se precizează în Ghidul privind organizarea activităților în anul universitar 2020-2021.

Accesul în spațiile sportive se va face în baza unor programări, iar toate persoanele în cauză vor fi înregistrate într-un tabel nominal, pentru a facilita ancheta epidemiologică, în cazul descoperirii de cazuri de infectare cu COVID-19.

Se recomandă susținerea activităților didactice, ori de câte ori este posibil, în aer liber

Organizarea și desfășurarea în aer liber a evenimentelor culturale sunt permise numai cu aprobarea propunerii de către rector, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minim 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție.

Potrivit USV, activitatea la masterat, doctorat, învățământ la distanță, activitățile de cercetare și cele desfășurate în proiectele contractate se desfășoară de regulă, on-site. Activitatea de practică se desfășoară în campus sau la operatorii economici, în semestrele în care această activitate este prevăzută. Consultațiile și activitatea de îndrumare se desfășoară exclusiv on-line și sunt programate în orar. Activitățile didactice on-line se vor desfășura similar ca în semestrul II al anului universitar 2019-2020, utilizând una dintre platformele gratuite aflate la dispoziție. Toate activitățile on-line vor fi înregistrate. Pentru activitatea on-line, predarea se va desfășura în regim normal: orele didactice vor avea o durată normală, de 50 de minute, cu pauze de 10 minute. Orele de activitate on-site vor avea o durată de 45 de minute. Activitatea de predare on-site se va desfășura, de regulă, în module de câte 3 ore fizice (echivalentul a 4 ore de activitate didactică), fără pauze între ore și fără pauză între module, dacă în sala respectivă nu se schimbă formația de studiu. Se recomandă susținerea activităților didactice, ori de câte ori este posibil, în aer liber.

Seminariile și laboratoarele se vor desfășura, de regulă, on-site (în săptămânile în care studenții au acces în cămine). Proiectele se vor susține, de regulă, on-line. Exa­menele, colocviile, restanțele, reexaminările, examenele de finalizare a studiilor, examenele de grad și oricare alte examinări, inclusiv cele de evaluare pe parcurs, se vor susține on-site, cu formații de studiu potrivite cu capacitatea sălilor în care se desfășoară exa­minarea. (Oana NUŢU)
secretarasite

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …