Monday , July 22 2024

1.921 de candidați au contestat notele de la Bacalaureat

Dintre acestea, 760 de contestații sunt la Limba și literatura română și 266 la matematică. Rezultatele finale vor fi afișate vineri, 12 iulie a.c. Amintim că în județul Suceava rata de promovare înainte de soluționarea contestațiilor este 79,1%.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a centralizat contestațiile depuse de candidații de la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024. Dintre acestea, 760 de contestații sunt la Limba și literatura română și 266 la matematică.

”Situația statistică generală arată că s-au depus 1.921 contestații repartizate astfel: 145 contestații la Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană; 110 contestații la Biologie vegetală și animală, o contestație la Chimie anorganică, 10 contestații la Chimie organică, 3 contestații  la Economie, o contestație la Filosofie, 4 contestații la Fizică (Tehnic), 9 contestații la Fizică (teoretic), 116 contestații la Geografie, 60 contestații la Informatică (matematică-informatică), două contestații la Informatică (Științe ale naturii), 216 contestații la Istorie, 560 contestații la Limba și literatura română (real), 220 contestații la Limba și literatura română (uman), 139 contestații la Logică, argumentare și comunicare, 105 contestații la Matematică (matematică-informatică), 4 contestații la Matematică (pedagogic), 157 contestații la Matematică (tehnic), 6 contestații la Psihologie și o contestație la Sociologie”, a transmis IȘJ Suceava.

Contestațiile au fost depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în ziua de 8 iulie a.c., în intervalul orar 12:00 – 18:00. Candidații care au depus/transmis contestațiile au completat, semnat și depus/transmis și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi afișate vineri, 12 iulie a.c. Amintim că rata de promovare în județul Suceava, înainte de soluționarea contestațiilor, este 79,1%. Au fost 4.937 candidați prezenți la toate probele, însă unul a fost eliminat din examen, și au promovat 3.903 dintre aceștia, fiind respinși 1.033 canddiați. Pentru promoția curentă promovabilitatea este de 82,4%, iar pentru promoțiile anterioare 35,93%. Județul Suceava ocupă locul 12 în ierarhia națională, după rata de promovare. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Trei zile pline de dansuri și cântece bucovinene la Câmpulung Moldovenesc. Show total susținut de Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, urmat de un fabulos foc de artificii

În weekendul acesta, principalul eveniment din zona de munte a județului Suceava a fost Festivalul …