Saturday , August 13 2022

1.885 de note la Bacalaureat au fost contestate, cele mai multe la Română

Inspectoratul Școlar Județean Suceava informează că luni, 27 iunie, după afișarea rezultatelor inițiale la examenul național de Bacalaureat, au fost depuse 1.885 de contestații. Este vorba despre 778 de note contestate la limba română, 287 la matematică, 273 la biologie, la istorie 266, logică, argumentare și comunicare – 110, geografie – 81, informatică – 42, fizică – 24, la sociologie și psihologie câte 8, filosofie și economie câte 3 contestații și chimie 2.

La nivelul județului Suceava, rata de promovare pentru promoția curentă este 80%, iar candidații din promoțiile anterioare au promovat în proporție de 35%, astfel că promovabilitatea generală este 76,72%. Concret, 3.643 de candidați, dintr-un total de 4.751 de candidați prezenți, au reușit să obțină medii peste 6. Dintre aceștia, 3.522 de candidați provin din promoția curentă, iar 121 de candidați din promoțiile anterioare.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulativ, recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise. În cazul absolvenților de liceu care au reușit să promoveze toate probele, având note peste 5, însă nu au obținut media finală minim 6, de precizat că la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului vor avea voie să susțină examenul la cel puțin una din probe sau chiar la toate.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate vineri, 1 iulie. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Peste 150 de polițiști suceveni, unii în civil, acționează zilnic  pentru siguranța cetățenilor în perioada acestei minivacanțe 

Zilele acestea, în județul Suceava sunt organizate peste 30 de evenimente publice la care se …