Thursday , June 13 2024

1.500 de locuri fără taxă pentru admiterea USV 2024, cele mai multe din istoria universității

Admiterea la Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava din acest an punctează un nou record, și anume cel mai mare număr de locuri bugetate din istoria instituției de învățământ superior. Vor fi împărțite la programele de licență ale celor 11 facultăți sucevene 1.500 de locuri fără taxă, pentru cetățenii români și din UE, cele mai multe din istoria universității, după cum a anunțat rectorul Mihai Dimian. Sunt cu circa 100 de locuri mai mult față de sesiunea de admitere anterioară.

Repartizarea cifrei de școlarizare pentru studii universitare de licență, (IF și ID), masterat și conversie profesională, cu numărul locurilor bugetate și cu taxă, aferente concursului de admitere pentru anul universitar 2024-2025 urmează să fie realizată în luna iunie a.c.
secretarasite

Si concursul de admitere din acest an aduce noutăți în ceea ce privește oferta de școlarizare. Pe lângă specializarea-vedetă Medicină generală, atât la studiile de licență, cât și la cele de masterat sunt prevăzute câte două noi programe, pentru care se așteaptă aprobările legale, de la Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior. La licență, este vorba despre programul Educație timpurie, în cadrul Facultății de Ştiințe ale Educației, și Inginerie și management în alimentație publică și agroturism, în cadrul Facultății de Inginerie Alimentară.

Programul de masterat Managementul suplimentelor alimentare și al produselor pentru sănătate, este prevăzut în oferta Facultății de Inginerie Alimentară, iar programul Engleza în era digitală, la Facultatea de Litere și științe ale Comunicării.

Sesiunea de admitere la USV va avea loc în perioada 11-19 iulie a.c., iar înmatriculările se vor realiza între 23-29 iulie. A doua sesiune de înscriere a candidaților, pentru locurile rămase libere, va fi organizată în perioada 2-13 septembrie. (O. NUȚU)

Vezi si

LUNGU: Harșovschi spunea că nu împarte victoria cu nimeni. Nici înfrângerea să n-o împartă cu nimeni. Din cauza lui s-a pierdut și Consiliul Județean (VIDEO)

”Festivalul democrației” s-a încheiat, trecem la treabă. Așa a început conferința de presă de miercuri …