Thursday , April 18 2024

1.481 de locuri, disponibile la sesiunea de admitere din toamnă de la USV

USV 011

Din cele 1.481 de locuri, 108 sunt bugetate, 963 sunt cu taxă pentru programele de licenţă IF şi 269 de locuri pentru programele ID. Mai sunt 13 locuri pentru candidaţii din Republica Moldova cu bacalaureat în România, 5 locuri pentru rromi şi 123 pentru românii de pretutindeni 

Pentru cea de-a doua sesiune de admitere, care se va desfăşura în perioada 5-12 septembrie, Universitatea „Stefan cel Mare” oferă absolvenţilor de liceu 108 locuri bugetate şi 963 locuri cu taxă pentru programele de licenţă IF, iar la programele ID, 269 de locuri. De asemenea, sunt disponibile 13 locuri pentru candidaţi din Republica Moldova cu bacalaureat în România, 5 locuri pentru rromi şi 123 pentru românii de pretutindeni.
La 6 specializări din cadrul facultăţilor de la USV- Educaţie fizică şi sportivă, Nutriţie şi dietetică, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Silvicultură (la zi), Drept şi Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar nu mai sunt disponibile locuri nici la buget, nici la cu taxă.
La Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport mai este disponibil un singur loc, la cu taxă, la specialitatea Kinetoterapie şi motricitate specială. Singurul domeniu unde nu a mai rămas nici un loc liber este la Medicină, specializările Nutriţie şi dietetică şi Balneofiziokinetoterapie şi recuperare. La Ingineria produselor alimentare sunt 50 de locuri, cu taxă, la fiecare din specializările Ingineria produselor alimentare şi Controlul şi expertiza produselor alimentare, iar la Protecţia consumatorului şi a mediului sunt 34 de locuri (cu taxă). La Ingineria sistemelor, calculatoare şi tehnologia informaţiei, în toamnă vor fi puse la dispoziţie 16 locuri, cu taxă la specializarea Calculatoare şi 18 locuri, din care 1 la buget, iar 17 cu taxă la specializarea Automatică şi informatică aplicată. La Inginerie electronică şi telecomunicaţii, la specializarea Electronică aplicată sunt 19 locuri la cu taxă, respectiv 6 locuri la buget. La Inginerie electrică şi energetică, sunt câte 18 locuri, cu taxă la specializările Energetică industrială şi Sisteme electrice. La Energetică industrială sunt şi 10 locuri la buget. La Inginerie şi Management sunt 7 locuri la buget şi 20 la cu taxă la specializarea Inginerie economică în domeniul eletric, electronic şi energetic.
La Mecatronică şi robotică, specializarea Mecatronică sunt 18 locuri la buget şi unul la cu taxă. La Inginerie şi management, la specializarea Inginerie economică în domeniul mecanic sunt 14 locuri la buget şi 6 locuri la cu taxă. La Inginerie industrială, specializarea Tehnologia construcţiilor de maşini sunt 9 locuri la buget şi 12 la cu taxă. La Inginerie mecanică, specializarea Echipamente pentru procese industriale sunt doar 17 locuri la cu taxă.
La Stiinţe ale mediului sunt, specializarea Geografia mediului sunt 3 locuri la buget şi 30 locuri la cu taxă. La Geografie, specializarea Geografie, la ID sunt 54 de locuri la cu taxă, iar la Geografia turismului sunt 40 de locuri cu taxă la IF şi 36 la ID. La Istorie sunt 6 locuri la buget şi 23 la cu taxă. La Filosofie sunt doar 11 locuri la cu taxă. La Stiinţe politice sunt 18 locuri la cu taxă la Relaţii ineternaţionale şi studii europene şi 7 locuri la buget şi 20 la cu taxă la Stiinţe politice. La specializarea Asistenţă socială sunt 27 de locuri la cu taxă.
La Filologie sunt 2 locuri bugetate şi 20 cu taxă, la zi, la Limba şi literatura română-O limbă şi literatură modernă (franceză, germană), iar la ID sunt 28 de locuri la cu taxă. La Limba şi Literatura română-Limba şi literatura spaniolă sunt 50 de locuri la cu taxă şi un loc la buget. La Limba şi literatura franceză-Limba şi literatura engleză sunt 15 locuri la cu taxă. 18 locuri, cu taxă sunt la Limba şi literatura engleză -Limba şi literatura germană/Limba şi literatura română. 3 locuri la buget şi 11 la cu taxă sunt la Limba şi literatura ucraineană-O limbă şi literatură modernă (franceză/engleză) /Limba şi literatura română. 3 locuri la buget şi 8 la cu taxă sunt la Limba şi literatura română-Limba şi literatura italiană. La Comunicare şi Relaţii Publice sunt 29 de locuri cu taxă.
La Silvicultură, la ID sunt 6 locuri la cu taxă, iar la Ecologie şi protecţia mediului sunt 29 de locuri la cu taxă.
La specializarea Administraţie publică sunt 66 de locuri cu taxă la zi şi 33 de locuri cu taxă la ID. La Asistenţă managerială şi secretariat sunt 29 locuri cu taxă la zi şi 44 de locuri la ID.
La specializarea Finanţe şi bănci sunt 32 de locuri la cu taxă, iar la Management 59 de locuri la cu taxă. 17 locuri cu taxă sunt la Afaceri internaţionale, 31 la Informatică economică, 33 (zi) la Contabilitate şi 30 la ID, 43 de locuri la zi şi 31 la ID la Economia comerţului, turismului şi serviciilor, 49 de locuri cu taxă la zi şi 7 cu taxă la ID, la Administrarea afacerilor. La Economie generală şi comunicare economică sunt 34 de locuri cu taxă şi un loc la buget.
După prima sesiune de admitere, la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava s-au înmatriculat 1.458 de studenţi, la cele 47 de programe de licenţă IF (învăţământ cu frecvenţă), 296 la programele de licenţă ID (învăţământ la distanţă) şi 376 la masterat. (Georgiana GROZA)image description

Vezi si

S-a reluat furnizarea căldurii în municipiul Suceava

Din seara de 16 aprilie a fost reluată furnizarea căldurii în sistemul centralizat de termoficare …