Saturday , June 22 2024

1.454 de cazuri active de COVID în județ, 326 de bolnavi sunt în spitalele din Suceava, Rădăuți, Câmpulung și Gura Humorului. 6 pacienți sunt ventilați mecanic

În județul Suceava sunt vineri, 30 octombrie 1454 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție. La nivelul județului Suceava, în ultimele 24 de ore au fost internate 15 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 23 persoane declarate vindecate, conform datelor transmise astăzi de Prefectură.

Din totalul celor 595 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 194 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 85 pacienți sunt în zona tampon și 316 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 194 pacienți diagnosticați Covid-19:

96 prezintă forme medii ale bolii;

28 prezintă forme ușoare,

51 prezintă forme severe;

19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 6 pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 332 paturi libere, din care 27 pentru pacienți Covid-19, 194 în sectorul Non-Covid și 111 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil 1 pat liber pentru pacienți Covid. De asemenea, sunt 24 ventilatoare libere, din care 10 pentru pacienți Covid-19.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 93 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 31 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, la Spitalul Municipal Vatra Dornei nu sunt internați pacienți diagnosticați cu Covid-19 și sunt internate 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, iar la Spitalul Orășenesc Gura Humorului sunt internați 8 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret nu sunt internați pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nici persoane persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Numărul total de persoane din județ testate până în prezent este de 71073, în ultimele 24 de ore fiind testate 659 de persoane.

Astăzi, la ora 9.00, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează 7137 de persoane declarate vindecate.

În carantină se află 836 persoane. Carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea, în izolare la domiciliu se află 440 de persoane. Izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 9 au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 17 au câte un caz în evoluție, 37 au sub cinci cazuri în evoluție, 26 au sub zece cazuri în evoluție iar 25 au peste zece cazuri în evoluție.

În contextul creșterii numărului de cazuri în județul Suceava, prefectul subliniază faptul că eforturile noastre de acum se concentrează pe aplatizarea acestei noi curbe, cu mult mai periculoase și care pune presiune enormă pe sistemul sanitar. Însă rezolvarea nu este în spitale, ci la fiecare dintre noi, prin prevenție: purtarea măștii, respectarea distanței și aplicarea normelor de igienă elementară. „Autoritățile pot depăși acest impas doar cu sprijinul cetățenilor. Doar printr-un efort comun putem să revenim la un moment dat, și ne-am dori cât mai repede, la viețile noastre normale. Adresez mulțumiri și pe această cale tuturor sucevenilor care respectă regulile sanitare și măsurile adoptate de către autorități”, transmite sucevenilor prefectul Alexandru Moldovan. (O.S.)

Vezi si

Primarul Lungu susține un nou demers ca Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților să primească 20 de hectare de teren

Primarul în funcție al municipiului Suceava, Ion Lungu, a inițiat un proiect de hotărâre – …