1.400 de candidați la finalul primei săptămâni de înscrieri pentru admiterea la USV

reportersite
13 iulie 2020, 8:10

In data de 8 iulie, la două zile de la începerea perioadei de înscrieri pentru admiterea USV, erau 600 de înscriși cu 1.000 de opțiuni exprimate, cu mențiunea că mai puțin de 10% dintre candidați au ales să se înscrie on-line, preferând să se prezinte în campusul universității pentru a depune actele necesare. In data de 9 iulie, prorectorul Mihai Dimian anunța, la finalul zilei de înscrieri, că USV avea deja 1.000 de candidați înscriși. Vineri, 10 iulie, după prima din cele două săptămâni din perioada de înscrieri pentru admiterea la USV, numărul candidaților a atins cifra de 1.407 

Înscrierile pentru admiterea la Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) continuă și în această săptămână, iar cei interesați să studieze la una din cele zece facultăți pot opta să transmită documentele online, fie să se prezinte în campus pentru a face acest lucru. La finalul primei săptămâni de înscrieri s-au înregistrat 1.407 candidați, cu una sau două opțiuni exprimate, iar 90% dintre aceștia au preferat să se prezinte personal în campusul USV pentru a-și depune dosarele de înscriere.

Anii trecuți, numărul candidaților înscriși și cel al opțiunilor exprimate de aceștia erau publicate pe site-ul universității la finalul fiecărei zile, defalcat pe specializări, la fiecare facultate în parte. În această sesiune de admitere dinamica înscrierilor nu mai este publică, însă prorectorul Mihai Dimian a postat pe pagina personală de Facebook, aproape zilnic, numărul de candidați înscriși, la finalul fiecărei zile de înscrieri. Potrivit acestuia, în data de 8 iulie, la două zile de la începerea perioadei de înscrieri pentru admiterea USV, erau 600 de înscriși cu 1.000 de opțiuni exprimate, cu mențiunea că mai puțin de 10% dintre candidați au ales să se înscrie on-line, preferând să se prezinte în campusul universității pentru a depune actele necesare. În data de 9 iulie, prorectorul Dimian anunța, la finalul zilei de înscrieri, că USV avea deja 1.000 de candidați înscriși. Vineri, 10 iulie, după prima din cele două săptămâni din perioada de înscrieri pentru admiterea la USV, numărul candidaților a atins cifra de 1.407.

Informații detaliate despre procesul de Admitere 2020 la universitatea suceveană, cu repartizarea celor peste 2.100 de locuri bugetate și a celor peste 2.500 de locuri cu taxă pe programe de studiu din ciclul de licență, masterat și doctorat, pot fi obținute consultând pagina https://admitere.usv.ro/. Tot aici sunt cuprinse detalii referitoare la specificul fiecărei facultăți și explicații privitoare la probele de concurs.

Campania de promovare a programelor de studii pentru admiterea din acest an la USV s-a conturat în jurul a două mari beneficii pe care instituția de învățământ le oferă studenților săi. Prima, o noutate absolută, generată de contextul actual cauzat de pandemia de coronavirus, care a mutat cursurile din ultimele 3 luni ale actualului an universitar în mediul online, o reprezintă acordarea unui laptop sau a unei tablete tuturor bobocilor din acest an. Indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta, toți studenții admiși în acest an la USV vor primi un sprijin material sub forma unui laptop sau a unei tablete, însoțite de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni și cu minimum 50 GB pe lună. În acest sens, universitatea va achiziționa 2.200 de laptopuri, 1.300 de tablete și 3.500 de cartele SIM. Al doilea beneficiu promovat intens cu scopul de a atrage viitori studenți este tot un sprijin material oferit de către toate cele zece facultăți din cadrul USV, și anume bursele în valoare de 600-1.000 de lei pe lună, acordate unui procent de 25% sau chiar 30% dintre studenți.

Facultățile care organizează probe pentru admiterea la studiile de licență vor organiza evaluarea candidaților în zilele de 16 și 17 iulie, urmând ca rezultatele să fie afișate până pe 20 iulie. Înmatriculările se vor face în perioada 20-29 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 30 iulie.

În contextul epidemiologic existent, USV informează că a luat toate măsurile necesare, astfel încât procesul de admitere să se desfășoare în condiții de maximă siguranță sanitară, fiind instituite protocoale specifice privind dezinfecția spațiilor, urmarea unor circuite intrare-ieșire foarte bine delimitate, monitorizarea temperaturii la intrările în clădirile din campus, adaptarea infrastructurii pentru protecția personalului implicat în procedeul de admitere și a candidaților care vor opta pentru depunerea documentelor on-site. Totodată, pentru a ușura procedura de depunere a actelor în on-line, platforma de admitere a USV pune la dispoziție și un sistem electronic de plată a taxei de înscriere, care va  putea fi accesat în momentul înscrierii și încărcării documentelor în platformă. (Oana N.)