Tuesday , January 31 2023

1.200 de paturi pentru refugiați au plecat miercuri de la AMBRO Suceava la Cernăuți

Miercuri, 16 martie, a avut loc primul transport de paturi confecționate de SC Ambro SA Suceava, special pentru a fi trimise în Ucraina. Potrivit unei informări postate pe contul de facebook al Consiliului Județean Suceava, până la sfârșitul săptămânii va fi livrată întreaga comandă de 2.000 de paturi.

„La doar trei zile după o discuție pe care domnul președinte Gheorghe Flutur a avut-o cu reprezentanții AMBRO și la care aceștia s-au oferit să lanseze în producție un număr de două mii de paturi pentru refugiații din Ucraina, iată că astăzi sunt pregătite pentru a fi încărcate 1.900 de paturi, urmând ca pe parcursul acestei săptămâni să fie livrată și diferența”, a declarat, de la depozitul societății Ambro SA Suceava, vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă (foto sus).

Ulterior, într-o discuție telefonică, el a menționat că au fost încărcate doar 1.200 de paturi, urmând ca restul fie încărcate spre Cernăuți în cursul zilei de vineri, 18 martie.

Vicepreședintele CJ Suceava a explicat că acest sprijin important a fost solicitat de autoritățile cernăuțene în momentul în care s-a deschis hub-ul de la Salcea. La acea dată, discuțiile erau despre un necesar de 5.000 de paturi. „Este un exemplu despre modul în care se mobilizează comunitatea și o demonstrație despre cum toată lumea vine alături de autorități, de toate ONG-urile de aici, în sprijinul autorităților din Ucraina. Exemplul celor de la AMBRO este continuat și de alte entități, alte firme și în așa fel ajutoarele continuă să curgă către refugiați. Le mulțumim tuturor, iar noi suntem pregătiți să îi ajutăm în continuare cu ceea ce este nevoie”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.

El a menționat că a început și integrarea acestora prin încadrarea la ore a unor copii ai refugiaților și încadrarea în muncă a unor refugiați care doresc „să rămână aici”. El a spus că sunt semne bune în ceea ce privește sprijinul refugiaților, dar că administrația județeană așteaptă „semne și mai bune, ceea ce pentru noi înseamnă să înceteze conflictul armat”.

„Mulțumim dumneavoastră și Consiliului Județean Suceava că a dat ajutorul a 1.200 de paturi. Vreau să spun că la momentul dat avem primiți în regiunea Cernăuți circa 50 de mii de oameni care s-au refugiat și mai facem locuri pentru încă 50 de mii de oameni”, a spus viceguvernatorul regiunii Cernăuți, Arthur Muntean. Este de menționat că declarațiile au fost făcute chiar la sediul companiei AMBRO SA Suceava.

Potrivit celor precizate de general managerul AMBRO SA, Paul-Henri Kohler, vineri va fi încărcată diferența de până la 2.000 de paturi. „Am găsit și niște saci de dormit. Încercăm ca până vineri să găsim mai mult. Este un minimum pe care trebuie să îl facem ca să încercăm să vă ajutăm. Noi sperăm să se termine cât mai repede și toată lumea să se poată întoarce la casele lor și să uităm de evenimentele astea”, a spus Paul-Henri Kohler, după care viceguvernatorul regiunii Cernăuți, Arthur Muntean, i-a mulțumit și i-a strâns mâna cordial. (D.P.)

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …