Thursday , February 2 2023

1.172 de liceeni din județ nu au susținut proba la alegere a profilului la simularea examenului de Bacalaureat

Miercuri s-a desfășurat proba la alegere a profilului și specializării din cadrul simulării examenului de Bacalaureat. Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a informat că, în cele 41 de centre de examen, candidații au susținut examenul scris la zece discipline și că, din totalul de 5.908 elevi de clasa a XII-a și a XIII-a s-au prezentat la simularea acestei probe 4.736 de elevi.

Cei mai mulți candidați au susținut examenul la Biologie – 1.734 elevi, Logică, argumentare și comunicare – 1.154, și Geografie – 1.059. Ceilalți liceeni au optat, în număr mai mic, pentru disciplinele Informatică – 293, Fizică – 284, Chimie şi Psihologie câte 69 de elevi, Sociologie – 47, Economie – 20 și Filosofie doar 7 elevi.

Potrivit IȘJ Suceava, nu au fost candidați eliminați din examen și niciunul nu a avut temperatura peste maximul admis. Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Această probă a înregistrat cel mai mic număr de candidați prezenți, ținând cont că simularea probei scrise la limba și literatura română a fost susținută de 4.884 de elevi, iar la proba obligatorie a profilului au fost prezenți 4.829 elevi.

Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la Limba și literatura maternă, este programată joi. Prezența și rezultatele elevilor la simulările naționale se vor înregistra în aplicația informatică SIIIR, însă rezultatele obținute de elevi nu vor fi afișate și nu vor fi făcute publice. Fiecare lucrare va fi evaluată de doi profesori, iar rezultatele obținute la simulările naționale nu vor putea fi contestate. Notete obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui. Unitățile de învățământ care obțin rezultate necorespunzătoare la simulările naționale vor fi monitorizate și îndrumate constant de către Inspectoratul Școlar, în vederea îmbunătățirii performanțelor școlare ale elevilor.

Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a care au susținut simularea examenului de Bacalaureat vor afla rezultatele în data de 31 martie. (O. NUȚU)

Vezi si

De luni, noi schimbări pe traseele autobuzelor din Suceava

Incepând din 6 februarie, autobuzele TPL vor reveni pe vechile trasee, astfel încât că­lătorii să …