1.000 de maidanezi vor trebui ridicaţi până la sfârşitul anului de pe străzile Sucevei

10 septembrie 2014, 22:51

caini-maidanezi [800x600]
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a explicat, ieri, într-o conferinţă de presă, cum se întrevede parteneriatul între administraţia locală şi firma Diasil pentru strângerea de pe străzi a câinilor vagabonzi. Această firmă, deşi nu a fost desemnată câştigătoarea unei licitaţii anterioare, fiindcă la nivel central au fost contestate normele metodologice la legea privind câini fără stăpân votată în Parlament, a încheiat un parteneriat public – privat cu Primăria, iar de la începutul acestei săptămâni a şi intervenit pe străzile din municipiul Suceava pentru a ridica patrupedele.
Primarul Ion Lungu a apreciat activitatea lucrătorilor de la Diasil, dar şi-a exprimat concomitent şi compasiunea pentru iubitorii de animale, recomandându-le acestora să le viziteze şi să le asigure subzistenţa şi în adăpostul din Lunca Sucevei. “Am convenit că în fiecare lună vor fi recoltaţi de pe străzile oraşului 250 de câini. Asta ar însemna circa 1.000 de câini până la sfârşitul anului” a arătat primarul Ion Lungu. El a mai spus că, pe de altă parte, reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a animalelor spun că în adăposturile existente nu este loc decât pentru 500 de câini. “Mă îndoiesc că este aşa, dar se va vedea în zilele următoare. Eu mă încred că Diasil este o firmă serioasă şi îşi va face treaba aşa cum se cuvine, sub rezerva încetării colaborării pe viitor”, a spus primarul Ion Lungu. (N.R.)

 

 

 

 

3 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. iulia 11/09/2014 la ora 12:04 -

    nu iesiti in strada.lasat-va papati de maidanezi.pentru ca aveti mentalitate de sclavi.

  2. EUTANASIATI MAIDANEZII 11/09/2014 la ora 11:07 -

    Sa fie strinsi toti si EUTANASIATI pana la ultimu picior de javra , sa nu scape nici unu .

  3. deny 11/09/2014 la ora 0:18 -

    Din George Enescu azi nu au reusit sa stranga niciun caine.Numai ii speria cu lasoul acela,dar nici puiii nu au fost prinsi.In ritmul asta cedeaza muncitoriii dar cainiii nu vor fi prinsi.Bani arunvati pe ziua de munca.Poate vin cu alte metode ca astea sunt depasite.