Friday , December 9 2022

1.000 de glasuri, aseară, în Suceava: CORUPTIA UCIDE!

Ca şi în ziua precedentă, aseară  sucevenii s-au strâns în faţa Primăriei, iar de aici au mers către Prefectură, Catedrala de pe Mărăşeşti, bulevardul George Enescu, cartierul Obcini şi înapoi la Primărie u cei peste 1.000 de protestatari, în majoritate tineri, au strigat: “O dorinţă sinceră, România liberă!”, “România-i ţara mea şi nu vreau să plec din ea!”, “Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame!”, “Corupţia ucide!”  

 protest 1 [800x600]


Frigul de afară nu i-a speriat prea tare pe suceveni. Aseară, în jurul de 1.000 de persoane au ieşit în stradă, pentru a treia zi consecutivă, pentru a protesta împotriva sistemului corput din România. Punctul de plecare a fost ca şi în celelalte două seri Primăria municipiului Suceava.
Steagurile, bannerele şi pancartele nu au lipsit nici ele, seara trecută înmulţindu-se totuşi numărul fluierelor şi ale nelipsitelor vuvuzele. Cei 1.000 de suceveni au petrecut circa o oră în faţa Primăriei unde au strigat: „Corupţia ucide!”, „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă!”, „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”, „România trezeşte-te!”. După ce au cântat imnul României, protestatarii au ocupat strada şi au pornit spre centrul Sucevei. Soferii aflaţi în trafic au încercat să ia şi ei parte la manifestaţie, claxoanele fiind nelipsite. Pe timpul deplasării, tinerii ieşiţi în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de clasa politică din România strigau către persoanele aflate la geamuri, precum la spectacol: „Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame!” sau „Ieşiţi în stradă”.
Odată ajunşi în faţa Prefecturii judeţului Suceava, protestatarii au spus rugăciunea „Tatăl nostru!” şi au ţinut un moment de reculegere pentru victimele dezastrului de la clubul Colectiv din Bucureşti. Timp de câteva zeci de minute, sucevenii au scandat: „O dorinţă sinceră, România liberă!” sau „România-i ţara mea şi nu vreau să plec din ea!”.
De aici, tinerii au pornit către Catedrala de pe Mărăşeşti, iar de aici au continuat acelaşi traseu făcut cu o seară înainte, pe Bulevardul George Enescu, prin cartierul Obcini şi înapoi la Primăria Suceava.
Amintim că odată cu protestele izbucnite în capitala ţării, în Bucureşti, sute de suceveni au ieşit zilnic pe stradă, începând cu ziua de miercuri, pentru a protesta împotriva corupţiei din sistemul politic românesc. Ei promit că vor ieşi în fiecare seară, deoarece este nevoie de o schimbare în acest sens. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Bărbat găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Voievodeasa

Vineri dimineață a izbucnit un incendiu la o casă de locuit din satul Voievodeasa, comuna …

One comment