Saturday , March 25 2023

Ziar din Germania, despre românii și bulgarii care nu se vaccinează: “Idioții Europei”

Românii, bulgarii și ucrainenii sunt numiți “idioții Europei” de o publicație nemțească, întrucât foarte mulți refuză vaccinarea. Sub titlul “«Idiotii Europei»: De ce situația corona din Est escaladează masiv”, Hamburger Morgenpost vorbește despre ratele mici de vaccinare din România, Bulgaria și Ucraina.

Ziarul tabloid descrie situația dramatică din cele trei țări estice. „«Cei care sunt într-o stare pe jumătate acceptabilă rămân pe scaun. Doar pacienții în stare critică primesc un pat», explică o asistentă într-un reportaj filmat, pregătind un scaun de birou deformat pentru un nou pacient. Un alt membru al personalului spune: «Este un iad, ca într-un război». Unii pacienți se împing unii pe alții pe coridoare pentru a lua echipamentul de oxigen, relatează medicul Victoria Aramă. Ea califică situația din București drept «apocaliptică».

Ridicând din umeri, o asistență rezumă frustrarea «Nu sunt toți vaccinați»“, arată publicația citată.

Sub tirul criticilor au picat președintele Klaus Iohannis, dar și Biserica Ortodoxă Română. “Arhiepiscopul Teodosie de la Constanța, de exemplu, susține că nimeni nu este responsabil pentru efectele vaccinului. Cei care se vaccinează «își semnează propriul mandat de condamnare la moarte», predică Teodosie Paraschiv, un călugăr de la mănăstirea Durău. Biserica Ortodoxă, căreia îi aparțin 86% dintre români, este extrem de influentă în țară.

Dar nici politica nu este complet nevinovată: «Practic, am oprit pandemia», spunea președintele Klaus Iohannis în iunie, când incidența era scăzută“, arată Hamburger Morgenpost, potrivit Newsweek.ro.

Vezi si

Biden afirmă că, până în prezent, China nu a livrat arme Rusiei

Preşedintele american Joe Biden a afirmat vineri, la Ottawa, că, până în prezent, China “nu …