Wednesday , February 1 2023

Zelenski spune că a observat o schimbare pozitivă în abordarea Rusiei, după ce Putin a evocat “anumite evoluţii”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, sâmbătă, că a observat o “abordare fundamental diferită” în atitudinea Moscovei în negocieri, după ce omologul său rus, Vladimir Putin, a afirmat că sunt “anumite evoluţii” în discuţii.

“La ultimele întâlniri, reprezentanţii ucraineni şi ruşi au început să discute, iar ruşii nu mai impun doar ultimatumuri, ceea ce reprezintă o abordare fundamental diferită”, a afirmat Volodimir Zelenski în conferinţa de presă organizată sâmbătă, potrivit cotidianului Le Monde, citat de Mediafax.

Rugat să comenteze afirmaţiile preşedintelui rus, Vladimir Putin, privind “anumite evoluţii” în negocieri, Zelenski a declarat doar că este “mulţumit că are un semnal din partea Rusiei”.

De la începerea intervenţiei militare ruse în Ucraina, pe 24 februarie, cele două părţi au avut trei sesiuni de negocieri la nivelul unor delegaţii formate din diplomaţi şi reprezentanţi militari, precum şi o întâlnire la nivel de miniştri de Externe, în Turcia.

Vineri, Vladimir Putin a afirmat, potrivit agenţiei Associated Press, că sunt “anumite evoluţii pozitive” în negocieri, fără însă a oferi detalii. Sâmbătă, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că negocierile cu Ucraina continuă prin videoconferinţă, dar nu a prezentat detalii. (Mediafax)

Vezi si

Fondatorii Instagram au lansat aplicaţia Artifact. “Un atac surpriză asupra Twitter”

La mai bine de patru ani de când fondatorii Instagram au părăsit compania, aceștia au …