Wednesday , March 29 2023

Zelenski  efectueaza miercuri o vizită surpriză în Marea Britanie

Președintele ucrainean se va afla miercuri pe teritoriul britanic, aceasta fiind prima sa călătorie în Marea Britanie de la începutul războiului, anunță Sky News.

Aceasta va fi doar a doua sa călătorie în străinătate în timpul conflictului, după vizita de la Washington din decembrie.

Volodimir Zelenski se va întâlni cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak, precum și cu trupele ucrainene care sunt antrenate în Marea Britanie.

Politicienii vor discuta despre sprijinul Marii Britanii pentru Ucraina, începând cu un val imediat de echipamente militare pentru această țară, a precizat Downing Street.

Biroul lui Sunak a anunțat planuri de extindere a instruirii pentru Forțele Armate ale Ucrainei la mare și în aer – inclusiv piloți de avioane de luptă și pușcași marini – și de accelerare a furnizării de echipamente militare.

“Vizita președintelui Zelenski în Marea Britanie este o dovadă a curajului, a determinării și a luptei țării sale și o mărturie a prieteniei de nezdruncinat dintre cele două țări ale noastre”, a declarat premierul într-un comunicat.

Marea Britanie a fost un aliat cheie pentru Ucraina, împingând uneori alți aliați occidentali să consolideze sprijinul.

La începutul săptămânii au apărut speculații potrivit cărora Zelenski va pleca în străinătate pentru a se întâlni cu liderii UE la Bruxelles, în condițiile în care au existat preocupări legate de securitate în legătură cu această călătorie. (Mediafax)

Vezi si

Polonia critică Germania, denunţând “presiunile” UE şi decizia “absurdă” privind motoarele auto

Guvernul Poloniei a lansat, marţi seară, un atac virulent la adresa Germaniei şi a Uniunii …