Friday , June 21 2024

Zelenski afirmă că Ucraina trebuie să fie pregătită la frontiera cu Belarus

Ucraina trebuie să fie pregătită la frontiera sa cu Belarus chiar dacă până în prezent există doar ”declarații puternice” din partea vecinului său, a afirmat miercuri președintele ucrainean Volodimir Zelenski, după o vizită în regiunea Liov, informează Reuters.


Kievul a avertizat că Rusia ar putea folosi Belarusul pentru a lansa o nouă invazie terestră în Ucraina, dinspre nord. Zelenski nu a făcut însă nicio referire la astfel de avertismente în comentariile sale difuzate pe Telegram după ce a participat la ceea ce el a descris drept o ședință de coordonare pe chestiuni de securitate în regiunea Liov.
”Am discutat despre protecția frontierelor, despre situația operațională la granița cu Republica Belarus și despre măsurile antisubversive în aceste teritorii”, a spus el.
”Înțelegem că în afară de declarații puternice, nu vedem nimic solid acolo; totuși, trebuie să fim pregătiți atât la frontieră, cât și în regiuni”, a insistat președintele ucrainean.
Potrivit administrației prezidențiale de la Kiev, Volodimir Zelenski a luat parte și la o ceremonie în memoria soldaților ucraineni uciși în luptă după începerea invaziei ruse, în februarie anul trecut. (Agerpres)

Vezi si

Pană de curent uriașă. Sunt afectate Muntenegru, Bosnia, Albania și coasta Adriatică a Croației

O pană uriașă de curent a afectat mai multe țări din regiunea balcanică. Este vorba …