Wednesday , July 6 2022

Zelenski a refuzat să se întâlnească cu președintele Germaniei din cauza legăturilor sale cu Rusia

Presa ucraineană a acreditat, ieri, o informație – preluată din publicația germană Bild – conform căreia președintele Volodimir Zelenski a refuzat să se întâlnească cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier din cauza legăturilor acestuia cu Rusia.

Într-un articol al RBC-Ucraina sub semnătura Nataliei Iurcenco se menționează că Volodimir Zelenski a refuzat să-l primească pe președintele german Frank-Walter Steinmeier la Kiev. Motivul pentru aceasta a fost legăturile strânse ale politicianului german cu Rusia. Acest lucru a fost raportat de RBC-Ucraina cu referire la publicația germană Bild.

Steinmeier, împreună cu alte delegații guvernamentale din alte țări UE, urma să sosească la Kiev pe 12 aprilie. Cu toate acestea, potrivit presei germane și celei ucrainene, Kievul s-a opus vizitei sale. „Biroul Președintelui Federal a primit o declarație clară de la Kiev că nu sunt pregătiți pentru nicio întâlnire în acest moment. Cu toate acestea, întâlnirile viitoare nu pot fi excluse”, precizează publicația germană Bild.

Motivul acestei poziții a Biroului Prezidențial al Ucrainei au fost contactele strânse ale lui Steinmeier cu Rusia în ultimii ani. În calitate de ministru al Afacerilor Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier a păstrat legătura cu omologul său rus Serghei Lavrov. În plus, Steinmeier a fost un susținător al Nord Stream-2.

Anterior, ambasadorul ucrainean în Germania, Andriy Melnyk, a spus că Steinmeier a susținut ideea lui Putin despre „absența poporului ucrainean”. Președintele german și-a exprimat, ulterior, regretul față de poziția sa anterioară față de Rusia și Nord Stream 2, pe care a numit-o „greșeala lui”. (D.P.)

Vezi si

Presa britanică se așteaptă să pice Guvernul Boris Johnson, după demisia mai multor miniștri

Presa din Marea Britanie se așteraptă aproape la unison la căderea guvernului și prezintă miercuri …