Monday , February 26 2024

Zeci de mii de pelerini evacuati la Lourdes, în urma unei alerte cu bomba

O alert\ cu bomb\ a determinat, duminic\, evacuarea a circa 30.000 de pelerini de la Sanctuarul din Lourdes, unde este celebrat\ s\rb\toarea Adormirii Maicii Domnului, relateaz\ AFP.
Serviciul de pres\ al l\ca[ului a precizat c\ evacuarea s-a desf\[urat f\r\ incidente, în jurul orei locale 14.00 (15.00, ora României), iar zona este controlat\ de echipe de geni[ti, înso]ite de câini utilitari.
C\ile de acces c\tre Basilica Imaculatei Concep]ii, Basilica Rozariului, biserica subteran\ Sfântul Pius al X-lea, serviciile administrative, asocia]ia Hospitalité Notre-Dame de Lourdes, dar [i spre grote sunt închise, iar numero[i pelerini a[teapt\ în apropierea acestora.
[eful serviciului de pres\ al l\ca[ului, Pierre Adias, a declarat c\ zona va fi redeschis\ “dup\ ce serviciile de stat vor da asigur\ri c\ locul este securizat”. Alerta cu bomb\, primit\ la comisariatul local, anun]a c\ “patru bombe vor exploda la ora 15.00 (16.00, ora României) la Sanctuare”, a afirmat Adias.
El a reamintit c\ pelerinii au mai fost evacua]i [i în octombrie 2002, tot în urma unei alerte care anun]a amplasarea de bombe în complexul care se întinde pe 50 de hectare [i include 22 de l\ca[e de cult.
Aproximativ 30.000 de persoane se aflau duminic\ în zona grotei din Lourdes. Conform Bisericii Catolice, Lourdes este locul unde, cu 152 de ani în urm\, Fecioara Maria i s-a ar\tat Bernadettei Soubirous, cu ocazia s\rb\torii Adormirii Maicii Domnului, celebrat\ la 15 august.

Vezi si

Doi ani de război. Zelenski se arată încrezător într-o “victorie comună” a aliaţilor Ucrainei contra Rusiei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski li s-a adresat sâmbătă liderii statelor din Grupul celor şapte ţări …