Monday , January 30 2023

Vremea rea face ravagii în Italia: Un mort și 17 dispăruți în regiunea Piemonte

O persoană a murit și 17 sunt date dispărute în regiunea Piemonte, Italia, în urma ploilor record care au provocat inundații și alunecări de teren. Două poduri s-au prăbușit.

Corriere della Sera scrie că situația este îngrijorătoare după ploile record care au provocat inundații și alunecări de teren. O persoană a murit și 17 sunt dispărute în Piemonte. Pentru 16 dintre persoanele dispărute, se fac căutări între partea franceză și partea Cuneo.

O altă persoană dispărută se află în Valsesia.

Sâmbătă, două poduri s-au prăbușit, însă nu au existat victime. Primul pod era în Romagnano și aparține provinciei Novara. Porțiunea de drum care s-a prăbușit înainte de ora 15 fusese redeschisă cu o oră mai devreme, după ce noaptea a fost închisă preventiv. Primarii din Romagnano și Gattinara făcuseră un live pe pod cu o oră înainte de prăbușire, potrivit sursei citate.

Celălalt pod era în Lenzino, între orașele Marsaglia și Ottone, la aproximativ 80 de kilometri de Piacenza.

Ploile zilnice raportate în Piemont au depășit recordul istoric din 1958.

Vremea rea afectează și Val d’Aosta, unde 1.500 de persoane au rămas izolate și un pompier voluntar a murit zdrobit de un copac, dar și Liguria. (Agerpres)

Vezi si

Partidul cancelarului Nehammer are sub 40% voturi și a pierdut majoritatea absolută în alegerile regionale din Austria Inferioară

După rezultate parțiale, partidul cancelarului austriac Karl Nehammer a suferit o înfrângere drastică în alegerile …