Wednesday , February 8 2023

Volodimir Zelenski, desemnat „Persoana anului 2022” de prestigioasa publicație „Time”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost desemnat miercuri, 7 decembrie, “Persoana Anului 2022” de revista americană Time, care a omagiat, de asemenea, “spiritul Ucrainei”.

Refuzând să părăsească Kievul la începutul războiului, într-o perioadă marcată de bombardamente puternice ale Rusiei, fostul actor Volodimir Zelenski a reuşit să îşi unească compatrioţii prin intermediul unor transmisiuni televizate din capitala ucraineană şi prin călătorii întreprinse în întreaga ţară cuprinsă de război, notează publicaţia americană după anunţarea câştigătorului acestui premiu anual, informează AFP şi Reuters.

“Indiferent dacă bătălia pentru Ucraina suscită speranţă sau teamă, Volodimir Zelenski a electrizat lumea întreagă într-o manieră pe care nu am mai văzut-o de decenii”, a scris redactorul-şef al revistei Time, Edward Felsenthal, care consideră că alegerea din acest an “nu a fost niciodată mai clară”. “Pentru că a dovedit că şi curajul poate fi la fel de contagios ca frica, pentru că a incitat oameni şi ţări să se unească în apărarea libertăţii, pentru că a reamintit lumii fragilitatea democraţiei – şi a păcii -, Volodimir Zelenski şi spiritul Ucrainei sunt personalităţile anului 2022 alese de revista Time”, a adăugat redactorul-şef al acestei publicaţii.

Anul trecut, „Persoana anului 2022” a fost desemnată Elon Musk. Revista Time a început tradiţia atribuirii acestui titlu anual în 1927.

Vezi si

VIDEO. Cei mai buni 16 câini de căutare din lume au plecat spre Turcia, în misiune de salvare

Cei mai buni 16 câini din lume anume antrenați pentru căutări în cazul dezastrelor s-au …