Sunday , January 29 2023

Vladimir Putin s-a deplasat în Crimeea, inspectând Podul peste Strâmtoarea Kerci (VIDEO)

 Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a traversat, luni, podul peste Strâmtoarea Kerci, care face legătura cu regiunea Crimeea, anexată unilateral de Rusia în 2014, conform presei ruse, citată de cotidianul Le Monde.

Televiziunile din Rusia au difuzat imagini în care Vladimir Putin apare conducând un autoturism pe podul peste Strâmtoarea Kerci. Podul a fost reabilitat după daunele suferite în octombrie, într-o explozie pe care Moscova o atribuie forţelor militare ucrainene, iar circulaţia pe ambele sensuri urmează să fie reluată în curând.

Aceasta este prima deplasare efectuată de Vladimir Putin în regiunea Crimeea de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina, în februarie. Rusia a anexat unilateral regiunea ucraineană Crimeea în 2014, dar acţiunea nu este recunoscută la nivel internaţional.

Conform agenţiei Interfax, Vladimir Putin a fost însoţit de vicepremierul Marat Husnullin. Preşedintele Rusiei a declarat că lucrările de reabilitare a podului urmează să fie finalizate în curând.

Vezi si

Ursula von der Leyen: Suntem alături de Ucraina, fără niciun fel de „dacă” sau „dar”

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, înaintea summitului UE-Ucraina de săptămâna viitoare, …