Monday , November 28 2022

Visul fetei cu o minge de baschet in loc de picioare: sa ajunga campioana olimpica la inot

Tragedia acestei fete din China a inceput acum 11 ani. Un accident de masina i-a semnat condamnarea pentru tot restul vietii. A ramas fara ambele picioare, dar nu a renuntat nicodata la speranta.

Qian Hongyan este o inotatoare formidabila. Toata forta ei sta in brate si toata vointa ei sta in suflet. Nu mai are picioare de acum 11 ani, cand i-au fost zdrobite intr-un accident de masina.

Familia ei nu a avut bani pentru medici mai buni sau operatii cu tehnologie de ultima ora. Asa ca chirurgii i-au amputat picioarele din sold. Intr-un mod incredibil si aproape inexplicabil, fetita a reusit sa-si revina si sa “mearga” din nou, de data aceasta in maini. Ca sa nu isi atinga de pamant cicatricile groaznice ramane in urma amputarii, fata s-a folosit de o minge de baschet, taiata pe jumatate, in care isi baga trunchiul si care o proteja. Asa a mers timp de cinci ani de zile. Asa a ajuns in paginile ziarelor din toata lumea si astfel cu totii i-am aflat povestea impresionanta. Asta se intampla pana in 2005.

Visul sau de atunci era sa devina o inotatoare de talie olimpica si BBC scria in 2008 ca la Jocurile Paralimpice din 2012, Qian Hongyan, vrea sa ia titlul. S-a antrenat in ultimii 4 ani incontinuu si o vom putea urmari cu totii anul viitor, cum lupta pentru medalia de aur.

“Eleva Qian Hongyan se antreneaza din rasputeri, niciodata nu s-a plans de programa intensa a antrenamentelor”, declara antrenorul sau personal pentur presa britanica.

Fata are acum 14 ani si traieste in continuare in localitatea sa natala, Zhuangxia. Intre timp insa, o echipa ce chirurgi plasticieni i-au daruit o pereche de proteze de ultima generatie, cu ajutorul carora fata invata din nou sa mearga.

Intre timp, pe internet, povestea acestei fete i-a facut pe multi sa planga, sa se simta impliniti, sa isi doreasca mai tare lucruri pe care credeau ca nu le pot obtine. (stirileprotv)

Vezi si

Rolls-Royce a testat cu succes un motor de avion pe bază de hidrogen, o premieră mondială în aviație

Compania britanică Rolls-Royce a anunțat că a reușit să facă să funcționeze cu succes un …