Thursday , February 2 2023

VIDEO. Vladimir Putin, discurs pe stadion la Moscova în fața a 100.000 de ruși, întrerupt de televiziunea de stat

Rușii sărbătoresc vineri „Ziua reunificării Crimeei cu Rusia”, la 8 ani de la anexarea peninsulei. Cu această ocazie au loc concerte grandioase în mai multor orașe din Rusia, inclusiv la St. Petersburg și Moscova, pe stadioane, iar locuitorii din Crimeea au zi liberă. Putin a apărut pe stadion în mijlocul concertului, îmbrăcat cu un pulover pe gât și o geacă bleumarin și a ținut un discurs cu accente creștine, în care a repetat narativul pe care îl rulează Kremlinul de la începutul invaziei din Ucraina.

Mai mulți reporteri străini aflați încă la Moscova au notat pe rețelele sociale că mulți dintre participanții de pe stadionul Lujniki sunt angajați la stat care au fost luați de la muncă și transportați cu autobuzul sau studenți, relatează „The Guardian”. Alții ar fi fost luați direct de pe stradă și aduși la eveniment, promițându-li-se bani sau o zi liberă.

Prezentatorii evenimentului, jurnaliștii Dmitri Guberniev și Maria Sittel, poartă geci care au inscripționate pe piept litera Z, simbol al invaziei ruse în Ucraina. Unii dintre manifestanți au venit la stadion cu tablouri cu chipul lui Vladimir Putin pe ele.

Putin a apărut pe stadionul Lujniki din Moscova imediat după concertul unei trupe și a ținut un discurs de câteva minute, după care a dispărut brusc din imaginile despre care televiziunea de stat a spus că ar fi  transmise live. Imaginea a fost comutată de la figura lui Putin, întrerupt în mijlocul unei fraze, la un cântăreț. ”Fiecare cuvânt din Constituția noastră e de mare importantă. Crimeea a trebuit să fie scoasă din starea umilitoare în care se află și a fost readusă la Rusia. Scopul operațiunii din Ucraina este să salvăm oamenii de genocid. Din dragoste creștină am fost obligați să îi salvăm pe frații noștri din Donbas”, a spus Putin. „Împotriva locuitorilor din Donbas care nu au fost de acord cu lovitura de stat din 2014 au fost organizate operațiuni militare punitive. Au fost imediat supuși bombardamentelor sistematice cu tunuri, lovituri aeriene. Acesta este ceea ce se numește genocid. Salvarea oamenilor de această suferință, de acest genocid, este principalul motiv al operațiunii militare pe care am lansat-o în Donbas și în Ucraina. Acesta este tocmai scopul”, a adăugat Putin. El a dat asigurări că „autoritățile ruse știu ce trebuie făcut în continuare. Cu siguranță vom implementa toate planurile. Niciodată nu am fost așa de uniți”:

Vezi si

Ucraina va primi din SUA rachete cu rază mai lungă de acţiune. Rusia: Nu vor schimba mersul evenimentelor

Anunţurile de la Washington că Ucraina va primi rachete cu rază mai lungă de acţiune …